Τούρτα Ferrero Rocher

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπαμε 5 αυγα με 6 κ.σ. ζαχαρη.
Ριχνουμε 6 κ.σ. γαλα και 6 κ.σ. σπορέλαιο και χτυπαμε 1 λεπτο.
Τελος ριχνουμε κοσκινισμενα μαζι 6 κ.σ. γεματες αλευρι φαριναπ, 2 κ.σ.κακαο και μισο φακελακι μπεικιν παουντερ και χτυπαμε 1 λεπτο.
Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε 2 κ.σ φουντουκι σκονη και ανακατεύουμε απαλά για να μην ξεφουσκωσει το μείγμα.
Λαδωνουμε το ταψι ή πυρεξ (26ν), ριχνουμε το μείγμα και το ψηνουμε στους 200 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις για 20 λεπτα.

Σιρόπι

Βραζουμε 1 ποτηρι νερο με 1 ποτηρι ζαχαρη για 2 λεπτα.
Το κατεβαζουμε, το αφηνουμε 10 λεπτα και το ριχνουμε στο γλυκο αφου εχει μεινει και αυτο 5 λεπτα σε θερμοκρασια δωματιου.

Γλάσο

Βαζουμε να ζεσταθει 500 γρ. κρεμα γαλακτος.
Σπαμε μεσα 300 γρ κουβερτουρα και ανακατευουμε να δεσει.
Την κατεβαζουμε και βαζουμε τη μιση σε ενα μπολ.
Ριχνουμε μεσα 2 γκοφρετες θρυμματισμενες σε σκονη και 2 κ.σ. φουντούκι σκόνη.
Το ριχνουμε πανω στο γλυκο.
Τελος ριχνουμε πανω το υπολοιπο γλάσο.


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou