Κοτόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Anna Lampropouloy για ΚΟΤΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)


Κοτόπιτα

ΥΛΙΚΑ για την γέμιση
Κοτόπουλο
2 κρεμμύδια
3 καρότα
1 πράσο
3 πιπεριές χρωματιστές
1 κούπα μπεσαμέλ
1/2 ποτηράκι λάδι
3 κ.σ. τραχανά
1 κούπα τριμμένη γραβιέρα
2 αυγά

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ :
500 γρ. αλεύρι για πίτες
250 νερό εμφιαλωμένο
25 γρ. λάδι
25 γρ. ξίδι
10 γρ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Βάζουμε το κοτόπουλο με 1 κρεμμύδι και το αφήνουμε έως ότου μαλακώσει.
Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Το (μαδάμε) και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και κόβουμε σέ φετούλες τα κρεμμύδια τα σοτάρουμε ελαφρά ρίχνουμε τις πιπεριές το πράσο τα τριμμένα καρότα και το (μαδημένο) κοτόπουλο.
Τα γυαλίζουμε λίγο στο τηγάνι.
Ρίχνουμε αλάτι όχι πολύ γιατί θα βάλουμε και την γραβιέρα πιπέρι.
Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει.
Τότε ρίχνουμε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα και την γραβιέρα.
Έχουμε ετοιμάσει το ζυμάρι για το φύλλο.
Εγώ το φτιάχνω από το προηγούμενο βράδυ και το βάζω στο ψυγείο.
Το πρωί το κάνω 8 μπαλάκια και το αφήνω λίγο να ξεκουραστεί για 15'και ύστερα αρχίζω να ανοίγω τα φύλλα μου.
Λαδώνω ένα ταψάκι 33εκ.και στρώνω τρία φύλλα κάτω λαδωμένο το κάθε ένα.
Μετά στρώνω άλλο ένα αυτό δεν το Λαδώνω και βάζω την μισή γέμιση.
Βάζω άλλο ένα από πάνω και αυτό αλάδωτο και βάζω την υπόλοιπη γέμιση.
Και μετά τα άλλα τρία τα λαδώνω το κάθε φύλλο.
Στο τέλος ρίχνω λίγο λάδι πεταχτά στο επάνω και το ψεκάζω με νερό.
Αν θέλουμε βάζουμε και σουσαμάκι.
Την ψήνουμε στους 165 C.
Γιατί είναι αρκετή η γέμιση και έτσι να έχει χρόνο να ψηθεί καλά.
Όταν είναι έτοιμη την βγάζω και την βάζω πάνω σε σχάρα να κρυώσει.
Με αυτόν τον τρόπο δεν μαλακώνουν τα κάτω φύλλα.