Κρουασανάκια



Μια συνταγή της κυρίας Βούλας Πατραμάνη για ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κρουασανάκια

Πανεύκολα, αφράτα, χωρίς φούσκωμα

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μπολ του μίξερ τοποθετούμε το γάντζο ζυμώματος και βάζουμε 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ, 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, μισή κούπα Bιτάμ λιωμένο, 1 κ.γ. αλάτι και 1 κ.γ. ζάχαρη. 
Διαλύουμε σε μισή κούπα χλιαρό γάλα, 1 φακελάκι μαγιά ξηρή και τη ρίχνουμε στο μπολ και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια μπάλα και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
Ανοίγουμε σε στρογγυλό φύλλο και χωρίζουμε σε οχτώ μέρη.
Τοποθετούμε τη γέμιση που μας αρέσει - εγώ στα μισά έβαλα γαλοπούλα τυρί πιπεριά κέτσαπ και μαγιονέζα και στα υπόλοιπα Μερέντα - τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. 
Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 15 με 20 λεπτά.
Γίνονται 24 κρουσανάκια.
Γίνονται πολύ αφράτα.
Δεν θέλουν να τα αφήσεις να φουσκώσουν. Φουσκώνουν κατά το ψήσιμο.
Είναι πολύ πολύ νόστιμα.