Τυρόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Anna Lampropouloy για ΤΥΡΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)


Τυρόπιτα

Υλικά:.
200 γρ. γάλα,
400 γρ. νερό,
1 κ.σ ζάχαρη,
2 φακελάκια μαγιά ξηρή,
100 γρ. λάδι ελαφρύ,
1 κιλό αλεύρι σκληρό,
400 γρ. φέτα,
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα,
λίγο πιπέρι,
1+ 1/2 κ.γ. αλάτι,
1 αυγό με λίγες σταγόνες γάλα για επάλειψη σουσάμι.

ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα δουλεύουμε έως ότου γίνει μία λεία ζύμη.
Την σκεπάζουμε για 30'.
Ύστερα παίρνουμε την ζύμη την ξεφουσκώνουμε την πατάμε με τα χέρια μας να γίνει ποιο χαμηλή και στρογγυλή.
Βάζουμε την θρυμματισμένη φέτα πιπέρι και τα 2 αυγά που τα έχουμε χτυπήσει και τα έχουμε ενώσει.
Τα πατάμε λίγο να μπουν μέσα στο ζυμάρι και μαζεύουμε τις άκρες και το κλείνουμε σαν πουγκί.
Το βάζουμε σέ ένα ταψάκι που πρώτα τό έχουμε βουτυρώσει.
Την χαράζουμε και την περνάμε με ένα πινέλο με το αυγό και το γάλα.
Τις ρίχνουμε και σουσάμι αν θέλουμε.
Την ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20'-25'.