Donut με Nutella



Μια συνταγή για DONUT ΜΕ NUTELLA από τη σελίδα στο Facebook Instasuntages


Donut γεμιστά με Nutella

Αφράτα και άκρως γευστικά.

Υλικά
¾ κούπας χλιαρό νερό (170ml)
4 κ.σ ζάχαρη
2 ¼ κ.γ ξηρή μαγιά
3 ⅔ κούπες αλεύρι γ.ο.χ (520g)
¼ κούπας ηλιέλαιο (60ml)
2 μεγάλα αυγά
4 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ αλάτι
για την γέμιση: Nutella ή μαρμελάδα της αρεσκείας σας
λάδι για το τηγάνισμα
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Διαδικασία
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το νερό με την μαγιά.
Ανακατεύουμε με το σύρμα να διαλυθεί η μαγιά.
Προσθέτουμε την ζάχαρη.
Αφήνουμε 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το ηλιέλαιο, τα αυγά, την βανίλια και το αλάτι.
Ζυμώνουμε με το γάντζο για 15 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα.
Λαδώνουμε ένα μεγάλο μπολ και βάζουμε το ζυμάρι για 2 ώρες να διπλασιαστεί.
Αλευρώνουμε τον πάγκο μας, ανοίγουμε το ζυμάρι σε πάχος 13mm και και κόβουμε κύκλους με αλευρωμένο κουπάτ 6 εκατοστών.
Κόβουμε όσους περισσότερους κύκλους μπορούμε.
Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσουν για 1 ώρα ακόμα.
Όταν έχουν φουσκώσει τα στρόγγυλα ζυμαράκια, ρίχνουμε λάδι με μια κατσαρόλα περίπου 5-8cm.
Σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε 3-4 donut και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνουν χρυσαφένια.
Τα βγάζουμε επάνω σε χαρτί κουζίνας να απορριφθούν τα πολλά λάδια.
Όταν κρυώσουν κάνουμε τρύπες με μια μύτη κορνέ ή χοντρό καλαμάκι και με ένα κορνέ γεμίζουμε τα donut με μαρμελάδα ή nutella.
*Για όσους θέλουν να αποφύγουν το τηγάνισμα, ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για 15-18 λεπτά.
*κατά προτίμηση τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο ή σπορέλαιο.

Η συνταγή στο instagram πατώντας στον σύνδεσμο: https://www.instagram.com/p/CJ3dy_slhdu/