Νηστίσιμη πρασόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Ρήνας Κοντού για ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΠΡΑΣΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Νηστίσιμη πρασόπιτα

Ζύμη
500 ml. νερό
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1050 γραμμάρια αλεύρι

Ζύμωσα όλα μαζί τα υλικά και άφησα τη ζύμη να ξεκουραστεί.
Χώρισα τη ζύμη σε 2 κομμάτια και την έκανα με τη μέθοδο του ήλιου.
Άνοιξα το φύλλο, έκανα ένα στρογγυλό στη μέση όσο ένα πιάτο και γύρω γύρω έκοψα 12 ακτίνες.
Χτύπησα λάδι με μερικές κουταλιές αλεύρι να γίνει σαν βούτυρο και άλειψα τα φύλλα.

Γέμιση 
1/2 κιλό πράσα 
1 κρεμμύδι 
αλάτι 
πιπέρι 
δυόσμο ξερό 
1/3 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

Σοτάρισα το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο, πρόσθεσα τα πράσα ψιλοκομμένα και μισό ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι και δυόσμο και το άφησα να βράσει μέχρι να πιει τα υγρά του.
Η γέμιση πρέπει να είναι κρύα στο κάτω φύλλο.
Στρώνω το ένα φύλλο, δεν ρίχνω καθόλου λάδι για να μην παπαριάσει το φύλλο, προσθέτω τη γέμιση και το πάνω φύλλο.
Χαράζω, λαδώνω έβαλα και λίγο σουσάμι από πάνω.
Ψήνω στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.
Την έκανα με ηλιέλαιο για να γίνει πιο ελαφριά, εξού και το χρώμα, με το καλαμποκέλαιο παίρνει λίγο πιο σκούρο χρώμα, ψήθηκε όμως πολύ καλά.