Κριτσίνια ολικής



Μια συνταγή της κυρίας Anna Lampropouloy για ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΟΛΙΚΗΣ από την ομάδα στο Facebook Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)


Κριτσίνια ολικής

Υλικά:
2 κούπες αλεύρι για ο.χ.
2 κούπες αλεύρι ολικής
1/2 κ.γ. αλάτι
1 και 1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα μπίρα ή ρετσίνα

Εκτέλεση:
Ενώνουμε όλα τα υλικά να γίνει μία εύπλαστη ζύμη.
Εγώ τα χώρισα σε 20γρ. βάρος το κάθε ένα. Τα κάνουμε μπαστουνάκια και τα βυθίζουμε σέ ένα στενόμακρο μπολ με νερό.
Έχουμε δίπλα μας ένα άλλο μπολ με ηλιόσπορους και μετά από το νερό τα κυλάμε στα σπόρια.
Τα βάζουμε στο ταψί αφού έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10' και μετά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 100 και ψήνουμε για 20'.
Όταν κρυώσουν τα βγάζουμε από το ταψί και τα αποθηκεύουμε σέ ένα μεταλλικό σκεύος.