Μελιτζάνες και πιπεριές κέρατο με σάλτσα ντομάτας και φέτα στη γάστρα



Μια συνταγή της κυρίας Ειρήνης Σταματέλλη για ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΕΡΑΤΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΦΕΤΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ  από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μελιτζάνες και πιπεριές κέρατο με σάλτσα ντομάτας και φέτα στη γάστρα

Υλικά
1 κιλό μελιτζάνες
1/2 κιλό πιπεριές κέρατα
2 σκελίδες σκόρδο
ντομάτες ώριμες για την σάλτσα
αλάτι
πιπέρι ρίγανη
φέτα για το πασπάλισμα

Ξεπικρίζουμε τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε με τις πιπεριές.
Βάζουμε σε κατσαρολάκι λίγο λάδι, σοτάρουμε το σκόρδο και ρίχνουμε την φρέσκια ντομάτα τριμμένη, λίγη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε να δέσει η σάλτσα.
Στρώνουμε στη γάστρα τις μισές μελιτζάνες, από πάνω τις πιπεριές, περιχύνουμε με τη μισή σάλτσα και τελειώνουμε πάλι με τις υπόλοιπες μελιτζάνες και τη σάλτσα .
Πασπαλίζουμε με φέτα, ρίχνουμε και την ρίγανη και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.
Αν χρειάζεται συμπληρώνουμε με λίγο νεράκι.