Πρασοτυρόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Litsa Tasos για ΠΡΑΣΟΤΥΡΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Πρασοτυρόπιτα

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
6 μεγάλα πράσα τα κόβω και τα τσιγαρίζω μέχρι να μαραθούν μαζί με 4 κρεμμυδάκια φρέσκα και λίγο ελαιόλαδο.
Κατεβάζω από τη φωτιά και ρίχνω 500 γρ φέτα, λίγο γάλα, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Αφού κρυώσει το μείγμα μου ρίχνω δυο αυγά.
Ανακατεύω ελαφρώς και αφήνω στην άκρη να κρυώσει καλά το μείγμα μου.

Για τη ζύμη:
500 γρ αλεύρι, αλάτι, λίγο ελαιόλαδο, λίγο ξύδι και νερό χλιαρό όσο πάρει για να γίνει μια εύπλαστη ζύμη!
Αφήνω μισή ώρα να ξεκουραστεί και χωρίζω στα 6.
Ανοίγω τα τρία πρώτα φύλλα και τα στρώνω με τις άκρες να βγαίνουν έξω απ' το ταψί αφού τα λαδώσω πολύ καλά ενδιάμεσα με ηλιέλαιο.
Ρίχνω τη γέμιση και σκεπάζω με τα άλλα τρία ακολουθώντας την ίδια διαδικασία. (Φύλλο-λάδι-Φύλλο...)
Κλείνω τη πίτα μου ανασηκώνοντας τα φύλλα που εξέχουν φτιάχνοντας πλεξούδα γύρω γύρω απ' το ταψί και λαδώνω και το τελευταίο φύλλο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει!