Τυροπιτάκια Φούρνου



Μια συνταγή της κυρίας Φωτεινής Παρασκευοπουλου για ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ από την ομάδα στο Facebook Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)


Τυροπιτάκια Φούρνου

200 γραμμάρια γάλα
50 γραμμάρια σιμιγδάλι
1 αυγό
2 κουταλιές κίτρινο τυρί (προαιρετικά)
1 κούπα τριμμένη φέτα
πιπέρι
5 φύλλα κρούστα που είχα στο ψυγείο

Βάζω το γάλα να ζεσταθεί, ρίχνω το σιμιγδάλι βροχηδόν, ανακατεύω μέχρι να πήξει. 
Κατεβάζω απο τη φωτιά, ρίχνω 1 αυγό και ανακατεύω γρήγορα, λίγο κίτρινο τυρί, τη φέτα και το πιπέρι. 
Κόβω το φύλλο σε λωρίδες 4 εκατοστών.
Λαδώνω και βάζω 1 κουταλάκι γλυκού γέμιση. 
Τυλίγω τρίγωνα, κλείνω στο τέλος το φύλλο βρέχοντάς το με λίγο νεράκι. 
Βάζω στο ταψί, αλείφω με λίγο ελαιόλαδο και ψήνω στους 180 βαθμούς, στο πρώτο ράφι κάτω μέχρι να πάρουν χρώμα.
Αν κάνετε 1 πακέτο φύλλο θα διπλασίασε τα τα υλικά.
Αν θέλετε βάζετε αλάτι στο μείγμα... εγώ δεν έβαλα γιατί ήταν αλμυρή η φέτα.
Επίσης η μαμά μου τα τηγάνιζε.