Τυροπιτάκια Φούρνου

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ


Υλικά

  • 200 γρ. γάλα
  • 50 γρ. σιμιγδάλι
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. κίτρινο τυρί (προαιρετικά)
  • 1 κούπα τριμμένη φέτα
  • πιπέρι
  • 5 φύλλα κρούστας (που είχα στο ψυγείο)


Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί.
  2. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι βροχηδόν και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
  3. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε 1 αυγό και ανακατεύουμε γρήγορα.
  4. Προσθέτουμε λίγο κίτρινο τυρί, τη φέτα και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  5. Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες 4 εκατοστών.
  6. Λαδώνουμε και βάζουμε 1 κουταλάκι του γλυκού γέμιση.
  7. Τυλίγουμε τρίγωνα και κλείνουμε στο τέλος το φύλλο βρέχοντάς το με λίγο νεράκι.
  8. Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στο πρώτο ράφι από κάτω μέχρι να πάρουν χρώμα.

Σημειώσεις

  • Αν χρησιμοποιήσετε 1 πακέτο φύλλο θα διπλασιάσετε τα υλικά.
  • Αν θέλετε βάζετε αλάτι στο μείγμα. Εγώ δεν έβαλα γιατί ήταν ήδη αλμυρή η φέτα.
  • Αν θέλετε μπορείτε να τα τηγανίσετε αντί να τα ψήσετε.

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Δημιουργός συνταγής: Φωτεινή Παρασκευοπουλου

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget