
Υλικά
- 200 γρ. γάλα
- 50 γρ. σιμιγδάλι
- 1 αυγό
- 2 κ.σ. κίτρινο τυρί (προαιρετικά)
- 1 κούπα τριμμένη φέτα
- πιπέρι
- 5 φύλλα κρούστας (που είχα στο ψυγείο)
Εκτέλεση
- Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί.
- Ρίχνουμε το σιμιγδάλι βροχηδόν και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε 1 αυγό και ανακατεύουμε γρήγορα.
- Προσθέτουμε λίγο κίτρινο τυρί, τη φέτα και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες 4 εκατοστών.
- Λαδώνουμε και βάζουμε 1 κουταλάκι του γλυκού γέμιση.
- Τυλίγουμε τρίγωνα και κλείνουμε στο τέλος το φύλλο βρέχοντάς το με λίγο νεράκι.
- Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στο πρώτο ράφι από κάτω μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σημειώσεις
- Αν χρησιμοποιήσετε 1 πακέτο φύλλο θα διπλασιάσετε τα υλικά.
- Αν θέλετε βάζετε αλάτι στο μείγμα. Εγώ δεν έβαλα γιατί ήταν ήδη αλμυρή η φέτα.
- Αν θέλετε μπορείτε να τα τηγανίσετε αντί να τα ψήσετε.
Δημιουργός συνταγής: Φωτεινή Παρασκευοπουλου