Γαριδομακαρονάδα πεντανόστιμη



Μια συνταγή της κυρίας Κατερίνας Βλάσση για ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ από την ομάδα στο Facebook ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ


Γαριδομακαρονάδα πεντανόστιμη

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ενάμισι κιλό γαρίδες ολόκληρες μεγάλες τις καθαρίζω από πάνω από το κεφαλάκι και τραβάω το εντεράκι που έχουνε προσεκτικά στη ράχη τους.
Τις ξεπλένω καλά.
Ψιλοκόβω ένα κρεμμύδι και δύο σκελίδες σκόρδο, το τσιγαρίζω σε βαθύ σκεύος, ρίχνω τις γαρίδες μου ολόκληρες και τις σοτάρω κι αυτές.
Σβήνω με μισό ποτηράκι ούζο κι αφού πάρουν μία βράση αφαιρώ τις γαρίδες σε ένα πιάτο και προσθέτω 2 ψιλοκομμένες ντομάτες, 1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας, αλάτι και πιπέρι.
Αφήνω να βράσει ρίχνοντας το ανάλογο νεράκι, ξαναρίχνω μέσα στο σκεύος μου τις γαρίδες μου να πάρουνε μία βράση και τις αφαιρώ και πάλι.
Προσθέτω το ανάλογο βραστό νερό για να βράσουν μισό κιλό σπαγγέτι, 1 - 2 λεπτά πριν βράσουν τα μακαρόνια προσθέτω τις γαρίδες από πάνω, σβήνω το μάτι, σκεπάζω αφήνω 1 - 2 λεπτά και έτοιμο να σερβίρω!