
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ενάμισι κιλό γαρίδες ολόκληρες μεγάλες τις καθαρίζω από πάνω από το κεφαλάκι και τραβάω το εντεράκι που έχουνε προσεκτικά στη ράχη τους.
- Τις ξεπλένω καλά.
- Ψιλοκόβω ένα κρεμμύδι και δύο σκελίδες σκόρδο, το τσιγαρίζω σε βαθύ σκεύος, ρίχνω τις γαρίδες μου ολόκληρες και τις σοτάρω κι αυτές.
- Σβήνω με μισό ποτηράκι ούζο κι αφού πάρουν μία βράση αφαιρώ τις γαρίδες σε ένα πιάτο και προσθέτω 2 ψιλοκομμένες ντομάτες, 1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας, αλάτι και πιπέρι.
- Αφήνω να βράσει ρίχνοντας το ανάλογο νεράκι, ξαναρίχνω μέσα στο σκεύος μου τις γαρίδες μου να πάρουνε μία βράση και τις αφαιρώ και πάλι.
- Προσθέτω το ανάλογο βραστό νερό για να βράσουν μισό κιλό σπαγγέτι, 1 - 2 λεπτά πριν βράσουν τα μακαρόνια προσθέτω τις γαρίδες από πάνω, σβήνω το μάτι, σκεπάζω αφήνω 1 - 2 λεπτά και έτοιμο να σερβίρω!

Δημιουργός συνταγής: Κατερίνα Βλάσση