Θράψαλα γεμιστά

Ένα αγαπημένο φαγητό!!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. 7 μεγάλα θράψαλα τα καθαρίζουμε στην κοιλίτσα χωρίς να τα σκίσουμε.
  2. Καθαρίζουμε τα κεφαλάκια, τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε να στεγνώσουν σε ένα σουρωτήρι.
  3. Η γέμιση περιέχει 1/2 κιλό ρύζι Καρολίνα, 1/2 ματσάκι άνηθο,  1/2 ματσάκι μαϊντανό, 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα, 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα πελτέ, πιπέρι,  αλάτι, 2 από τα κεφαλάκια, τα πλοκάμια ψιλοκομμένα, 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο, τα ανακατεύουμε και γεμίζουμε ένα - ένα τα θράψαλα, τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδα και τα τοποθετούμε στο ταψί μας.
  4. Προσθέτουμε 2 ντομάτες περασμένες στο multi, βάζουμε λάδι από πάνω, αλάτι και πιπέρι και πάλι λίγο νερό.
  5. Τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε για 2 ώρες στους 200 βαθμούς, πάνω κάτω αντίσταση. 
  6. Έπειτα το ξεσκεπάζουμε από το αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε για κανένα μισάωρο να πάρουν χρώμα.

Δημιουργός συνταγής: Κατερίνα Βλάσση