Θράψαλα γεμιστά



Μια συνταγή της κυρίας Κατερίνας Βλάσση για ΘΡΑΨΑΛΑ ΓΕΜΙΣΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ


Θράψαλα γεμιστά

Ένα αγαπημένο φαγητό!!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
7 μεγάλα θράψαλα τα καθαρίζουμε στην κοιλίτσα χωρίς να τα σκίσουμε.
Καθαρίζουμε τα κεφαλάκια, τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε να στεγνώσουν σε ένα σουρωτήρι.
Η γέμιση περιέχει 1/2 κιλό ρύζι Καρολίνα, 1/2 ματσάκι άνηθο,  1/2 ματσάκι μαϊντανό, 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα, 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα πελτέ, πιπέρι,  αλάτι, 2 από τα κεφαλάκια, τα πλοκάμια ψιλοκομμένα, 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο, τα ανακατεύω και γεμίζω ένα - ένα τα θράψαλα, τα κλείνω με οδοντογλυφίδα και τα τοποθετώ στο ταψί μου.
Προσθέτω 2 ντομάτες περασμένες στο multi, βάζω λάδι από πάνω, αλάτι και πιπέρι και πάλι λίγο νερό.
Τα σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και τα αφήνω για 2 ώρες στους 200 βαθμούς, πάνω κάτω αντίσταση. Έπειτα το ξεσκεπάζω από το αλουμινόχαρτο και τα αφήνω για κανένα μισάωρο να πάρουν χρώμα.