
Ένα αγαπημένο φαγητό!!
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- 7 μεγάλα θράψαλα τα καθαρίζουμε στην κοιλίτσα χωρίς να τα σκίσουμε.
- Καθαρίζουμε τα κεφαλάκια, τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε να στεγνώσουν σε ένα σουρωτήρι.
- Η γέμιση περιέχει 1/2 κιλό ρύζι Καρολίνα, 1/2 ματσάκι άνηθο, 1/2 ματσάκι μαϊντανό, 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα, 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα πελτέ, πιπέρι, αλάτι, 2 από τα κεφαλάκια, τα πλοκάμια ψιλοκομμένα, 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο, τα ανακατεύουμε και γεμίζουμε ένα - ένα τα θράψαλα, τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδα και τα τοποθετούμε στο ταψί μας.
- Προσθέτουμε 2 ντομάτες περασμένες στο multi, βάζουμε λάδι από πάνω, αλάτι και πιπέρι και πάλι λίγο νερό.
- Τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε για 2 ώρες στους 200 βαθμούς, πάνω κάτω αντίσταση.
- Έπειτα το ξεσκεπάζουμε από το αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε για κανένα μισάωρο να πάρουν χρώμα.
Δημιουργός συνταγής: Κατερίνα Βλάσση