Τυρόπιτες ρολά με χειροποίητο σπιτικό φύλλο

Q

Μια συνταγή της κυρίας Pellumbesha Lumi για ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ ΡΟΛΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Τυρόπιτες ρολά με χειροποίητο σπιτικό φύλλο

Υλικά για την ζύμη.
4 κούπες αλεύρι
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι
1 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. ζάχαρη,
νερό όσα χρειάζεται να γίνει ζύμη

Για την γέμιση.
200 γρ. ανθότυρο, 200. γρ φέτα, 200 γρ. πεκορίνο και γραβιέρα (μπορούμε να βάλουμε ό,τι τυρί θέλουμε)
3 αβγά, 
λίγος δυόσμος
λίγο πιπέρι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε.
Κάνουμε μια γούβα στην μέση, ρίχνουμε το λάδι, το ξύδι και σιγά - σιγά το νερό ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο μπολ για μισή ώρα. 
Μετά από μισή ώρα που έχει ξεκουραστεί, χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 μπαλάκια.
Πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τα φύλλα σε μέγεθος ενός μικρού πιάτου.
Κάνουμε με τα φύλλα δύο εξάδες τοποθετώντας το ένα φύλλο πάνω στο άλλο και βουτυρώνοντας πάρα πολύ καλά με λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη κάθε φύλλο, εκτός από το έκτο που είναι πάνω - πάνω.
Τοποθετούμε τις δύο εξάδες στο ψυγείο για μία ώρα.
Μετά ανοίγουμε τα 6 φύλλα μαζί σε ένα φύλλο τετράγωνο, βάζουμε τη γέμιση με τα τυριά στις δύο άκρες του φύλλου και φτιάχνουμε δύο ρολά κόβοντας τη ζύμη στη μέση μόλις τυλίξουμε. 
Το ίδιο κάνουμε και με την άλλη εξάδα φύλλων.
Τοποθετούμε τα ρολά σε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί, τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραία χρώμα.