Κόβουμε 1 κρεμμύδι, 3 πράσα σε λεπτές φέτες και 3 πατάτες σε μικρά κομμάτια.
Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ βούτυρο, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το πράσο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τις πατάτες, λίγο φρέσκο θυμάρι, 1 κ.γ. κουρκουμά, 1 κύβο λαχανικών, 1/2 λίτρο νερό, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Προσθέτουμε 100 γρ. κρέμα γάλακτος και βράζουμε για 1 - 2 λεπτά ακόμα.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να έχουμε μια παχύρρευστη σούπα.
Σερβίρουμε με κρουτόν, θυμάρι, λίγο ψιλοκομμένο ψημένο μπέικον, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγες σταγόνες λάδι τρούφας.
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!
Εξερευνήστε τη σελίδα μας για τις Καλύτερες Συνταγές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής! Ανακαλύψτε νέες γεύσεις και δημιουργήστε απολαυστικά πιάτα και γλυκά!