
ΤΕΛΕΙΑ ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΡΑΝΜΠΕΡΙ
Υλικά
1 ποτήρι λάδι ελαφρύ
1 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι ζάχαρη ( όχι πολύ γεμάτο )
2 κουταλάκια κανέλα
2 φαρίνες περίπου ή 1 κιλό αλεύρι με 1 φακελάκι μπέικιν
1/2 κούπα τριμμένα καρύδια
1/2 κούπα κράνμπερι
Σουσάμι,
1 κουταλάκι μέλι
Εκτέλεση
Χτυπάμε λίγο το λάδι με την ζάχαρη να λιώσει.
Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα και τέλος το αλεύρι μέχρι να μην κολλάει στα χέρια.
Βάζουμε και τα κράνμπερι και τα καρύδια και ζυμώνουμε καλά να κολλήσουν.
Διαλύουμε το μέλι με λίγο νερό.
Κάνουμε την ζύμη μπαστούνια, τα αλείφουμε με το μέλι και τα κυλάμε στο σουσάμι.
Βάζουμε λίγο στην κατάψυξη να σφίξουν.
Κόβουμε και ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.


Δημιουργός συνταγής: Zoi Frantzali