
ΚΡΗΤΙΚΑ ΜΥΖΗΘΡΟΠΙΤΑΚΙΑ
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γρ. λάδι
- 50 γρ. ρακί
- Χυμό από ½ λεμόνι
- 1 πρέζα αλάτι
- Χλιαρό νερό
Για τη γέμιση
- 300 γρ. ξινομυζήθρα
- Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
- Μέλι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μπολ και ανοίγουμε μια λακκούβα στη μέση.
- Προσθέτουμε το λάδι,τη ρακί και το λεμόνι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε προσθέτοντας χλιαρό νερό μέχρι να γίνει μια λεία και αφράτη ζύμη.
- Τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
- Βάζουμε τη ξινομυζήθρα σε ένα μπολ και την περιχύνουμε με 2 κ.σ. χλιαρό νερό.
- Τη δουλεύουμε με το χέρι μέχρι να γίνει απαλή και λεία.
- Ανοίγουμε το ζυμάρι σε λεπτό φύλλο και κόβουμε με το κουπάτ δίσκους.
- Βάζουμε στο κάθε ζυμαράκι 1 κ.σ. ξινομυζήθρα και κλείνουμε καλά.
- Βάζουμε σε ένα τηγάνι σπορέλαιο και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις κάψει πολύ καλά, αρχίζουμε να τηγανίζουμε τα μυζηθροπιτάκια για περίπου 10-12 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
