Κρητικά μυζηθροπιτάκια



Μια συνταγή του κυρίου tasosgiatsis για ΚΡΗΤΙΚΑ ΜΥΖΗΘΡΟΠΙΤΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ


Κρητικά μυζηθροπιτάκια

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. λάδι
50 γρ. ρακί
Χυμό από ½ λεμόνι
1 πρέζα αλάτι
Χλιαρό νερό

Για τη γέμιση
300 γρ. ξινομυζήθρα
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Μέλι για το σερβίρισμα

Βάζουμε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μπολ και ανοίγουμε μια λακκούβα στη μέση.
Προσθέτουμε το λάδι,τη ρακί και το λεμόνι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε προσθέτοντας χλιαρό νερό μέχρι να γίνει μια λεία και αφράτη ζύμη.
Τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Βάζουμε τη ξινομυζήθρα σε ένα μπολ και την περιχύνουμε με 2 κ.σ. χλιαρό νερό.
Τη δουλεύουμε με το χέρι μέχρι να γίνει απαλή και λεία.
Ανοίγουμε το ζυμάρι σε λεπτό φύλλο και κόβουμε με το κουπάτ δίσκους.
Βάζουμε στο κάθε ζυμαράκι 1 κ.σ. ξινομυζήθρα και κλείνουμε καλά.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι σπορέλαιο και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
Μόλις κάψει πολύ καλά, αρχίζουμε να τηγανίζουμε τα μυζηθροπιτάκια για περίπου 10-12 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.