
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΤΟΝΟ
Υλικά
- 250 γραμμάρια σπαγγέτι
- 400 γραμμάρια τόνο
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια (ροδέλες)
- 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
- 1 καυτερή πιπερίτσα (ψιλοκομμένη)
- 2 ντομάτες ώριμες (κομματάκια)
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 5-6 κλαδάκια μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό.
- Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, σε δυνατή φωτιά.
- Μόλις μαραθεί, προσθέτουμε το σκόρδο και την πιπερίτσα.
- Συνεχίζουμε για 1 λεπτό το σοτάρισμα.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι και σοτάρουμε για άλλο 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι 4 κουταλιες της σούπας νερό από τα μακαρόνια που βράζουν.
- Μόλις ψηθεί η ντομάτα και δέσει η σάλτσα, ρίχνουμε τον τόνο θρυμματισμένο σε μεγάλες μπουκιές.
- Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά.
- Ρίχνουμε τα μακαρόνια με τρυπητή κουτάλα, δεν χρειάζεται να τα σουρώσουμε και ανακατεύουμε καλά, να πάει παντού η σάλτσα.
- Μόλις δέσει, ρίχνουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
Δημιουργός συνταγής: Ελένη Ψυχούλη