Μακαρονάδα με τόνο



Μια συνταγή του κυρίου tasosgiatsis για ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΤΟΝΟ από την ομάδα στο Facebook ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ


Μακαρονάδα με τόνο

250 γραμμάρια σπαγγέτι
400 γραμμάρια τόνο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια (ροδέλες)
2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
1 καυτερή πιπερίτσα (ψιλοκομμένη)
2 ντομάτες ώριμες (κομματάκια)
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
5-6 κλαδάκια μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
Αλάτι
Πιπέρι

Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό.
Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, σε δυνατή φωτιά.
Μόλις μαραθεί, προσθέτουμε το σκόρδο και την πιπερίτσα.
Συνεχίζουμε για 1 λεπτό το σοτάρισμα.
Προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι και σοτάρουμε για άλλο 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε στο τηγάνι 4 κουταλιες της σούπας νερό από τα μακαρόνια που βράζουν.
Μόλις ψηθεί η ντομάτα και δέσει η σάλτσα, ρίχνουμε τον τόνο θρυμματισμένο σε μεγάλες μπουκιές.
Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά.
Ρίχνουμε τα μακαρόνια με τρυπητή κουτάλα, δεν χρειάζεται να τα σουρώσουμε και ανακατεύουμε καλά, να πάει παντού η σάλτσα.
Μόλις δέσει, ρίχνουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε.