Εκμεκ



Μια συνταγή της κυρίας Gogo Samiou για ΕΚΜΕΚ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Εκμεκ

Πολίτικο γλυκό με τσουρέκι και μαστίχα ανεπανάληπτο σε όλα !!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Ενάμιση λίτρο γάλα αγελαδινό του εμπορίου
6 κουταλιές κρέμα Γιώτης στιγμής Βανίλια(την ζέστη κρέμα)
6 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ότι έχετε (έβαλα χοντρό)
1 κούπα του Nescafe ζάχαρη 200 γρ
1 κρόκο αυγού
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα σε σκόνη

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΌΠΙ
Μιάμιση κούπα νερό
Μιάμιση κούπα ζάχαρη
Σταγόνες από χυμό λεμονιού
Βράζουμε το σιρόπι για 2 λεπτά και το ρίχνουμε χλιαρό με κουταλιές επάνω στο τσουρέκι.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΑΝΤΙΓΊ
500gr φυτική κρέμα ζαχαροπλαστικής adoro

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
1 σπιτικό τσουρέκι ή ακόμα και 1 του εμπορίου που το κόβουμε χοντρές φέτες και το τοποθετούμε στην βάση του ταψιού!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινήστε βάζοντας λίγο γάλα μέσα σε μία κούπα και διαλύετε την κρέμα Γιώτης.
Σε κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, την μαστίχα, την κρέμα Γιώτης και ανακατεύετε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.
Προς το τέλος αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε τον κρόκο αυγού που έχετε χτυπήσει πριν σε ένα πιάτο.
Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει, όταν κρυώσει καλά η κρέμα θα πήξει πιο πολύ και την βάζετε πάνω στη βάση από το τσουρέκι.
Χτυπάτε με το μίξερ και σε δυνατή ταχύτητα την φυτική κρέμα σαντιγί και την βάζετε πάνω στο γλυκό, κάνετε γραμμές με ένα πιρούνι, πασπαλίζετε με φιλέ αμυγδάλου φιστίκι Αιγίνης, κερασάκια εάν θέλετε,
Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει καλύτερα και σερβίρετε!
Η φόρμα μου είναι 23χ32 μακρόστενο τσέρκι.