Σούπερ γλυκό φράουλας με φρυγανιές, απαλή κρέμα και ζελέ φράουλας



ΣΟΥΠΕΡ ΓΛΥΚΟ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΜΕ ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ, ΑΠΑΛΗ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΖΕΛΕ ΦΡΑΟΥΛΑΣ


ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε στο πυρεξ ή το ταψι ή και σε ταπερ (26ν) μια σειρα φρυγανιές.

Κανουμε ενα ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 1 ποτηρι νερου νερο με 1 ποτηρι ζαχαρη για 3 λεπτα.
Σιροπιαζουμε τις φρυγανιες.

Κανουμε και μια ΚΡΕΜΑ:
1 λιτρο γαλα με 5 κ.σ. ζαχαρη και 80 γρ καστερ παουντερ ή 100 γρ κορν φλαουρ.
Τη ριχνουμε πανω στις φρυγανιες.
Αφηνουμε να κρυωσει.

Κανουμε και τις ΦΡΑΟΥΛΕΣ:
Κοβουμε σε κομματακια 500 γρ φραουλες.
Τις βαζουμε σε ενα μπολ και ριχνουμε 1 κ.σ. ζαχαρη και το χυμό μισού λεμονιού.
Τα ανακατευουμε.
Τις σκεπαζουμε για 1 ωρα.

Στη συνεχεια τα υγρα που βγαλαν τα ριχνουμε στην κατσαρολιτσα.
Ριχνουμε μεσα 1 κ.σ. κορν φλαουρ, 1 κ.σ. ζαχαρη, 100 ml νερο, τα ανακατευουμε και τα βαζουμε στην εστια στο χαμηλο.
Ριχνουμε και τις φραουλες, ανακατευουμε ελαφρως και μολις δεσει κατεβαζουμε από τη φωτιά.
Αφηνουμε λιγο σε θερμοκρασια δωματιου και στη συνεχεια το ριχνουμε με προσοχη πανω στην κρυα κρεμα.
Αφου κρυωσει στη συνεχεια στο ψυγειο.