Πίτα χωρίς φύλλο με τυριά και σπανάκι



Μια συνταγή του κυρίου tasosgiatsis για ΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ από την ομάδα στο Facebook ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ


Πίτα χωρίς φύλλο με τυριά και σπανάκι

300 γραμμάρια σπανάκι (ψιλοκομμένο)
βρασμένο νερό
4 αυγά
100 γραμμ. γκουντα (τριμμένο)
250 γραμμ. τεμαχισμένης φέτας
150 γραμμ. γιαουρτιού
100 γραμμ. ηλιελαίου
150 ml. γάλακτος
200 γραμμ. αλεύρι
1 κουτ. του γλυκου μπέικιν πάουντερ

Ρίχνουμε βραστό νερό πάνω από το σπανάκι και αφήνουμε για δέκα λεπτά.
Λαδώνουμε ένα ταψί.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά, προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, λάδι και γάλα.
Ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε αλεύρι και μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά.
Σουρώνουμε το σπανάκι και το στύβουμε να φύγουν τα νερά.
Προσθέστε το σπανάκι στο μείγμα μας και ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά.
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για περίπου 35 - 40 λεπτά.