Σπαγγέτι με μανιτάρια, σπανάκι και λιαστή ντομάτα



Μια συνταγή της κυρίας Dora Iliopoulou για ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Σπαγγέτι με μανιτάρια, σπανάκι και λιαστή ντομάτα

ΥΛΙΚΑ
300 γρ. σπαγγέτι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
μανιτάρια ψιλοκομμένα (περίπου μία κούπα )
2 κ.σ. βούτυρο (ή μαργαρίνη αν θέλετε τη μακαρονάδα νηστίσιμη)
1,5 κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.γ. πιπέρι
1 κ.γ. αλάτι
1/2 κούπα λευκό κρασί
1/2 κούπα λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
2 κούπες baby σπανάκι
χυμό από μισό λεμόνι
1 κ.σ. μαϊντανό
 
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Βράζουμε τα μακαρόνια δύο λεπτά λιγότερο από ότι γράφει η συσκευασία.
Στο μεταξύ βάζουμε λάδι, μανιτάρια και βούτυρο σε μεγάλο τηγάνι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 7 λεπτά.
Προσθέτουμε σκόρδο και πιπέρι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε και το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί και μετά προσθέτουμε και τις λιαστές ντομάτες με το σπανάκι.
Μαγειρεύουμε για 1 - 2 λεπτά μέχρι να μαραθεί λίγο το σπανάκι.
Προσθέτουμε πιπέρι, τα βρασμένα μακαρόνια, το λεμόνι και μαϊντανό.