
Ένα γρήγορο μεζεδάκι για το ούζο μας.
Υλικά
4 φιλέτα από λαβράκι (μπορούμε να το φτιάξουμε και με γλώσσες κατεψυγμένες, το έχω δοκιμάσει νόστιμο είναι),
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
1 ντομάτα σε κύβους,
1 κ.γ. πάστα ντομάτας,
50 ml. ούζο,
λίγος μαϊντανός,
3 κόκκους μπαχάρι,
ελαιόλαδο
αλάτι,
πιπέρι,
λίγο τσίλι και πάπρικα
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι.
Μετά προσθέτουμε την πάστα ντομάτας και την ντομάτα και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε 1 κούπα ζεστό νερό, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε τα φιλέτα μέσα στη σάλτσα να βράσουν λίγα λεπτά χωρίς να τα γυρίσουμε, ρίχνουμε το ούζο και αφήνουμε 2 λεπτά ακόμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο μαϊντανό και λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι.
Σερβίρουμε πάνω στο ψημένο ψωμί μαζί με τηγανητές πατάτες.
Δημιουργός συνταγής: Pellumbesha Lumi