Μπρουσκέτα με φιλέτο ψαριού στο τηγάνι
Ένα γρήγορο μεζεδάκι για το ούζο μας.
ΥΛΙΚΑ
4 φιλέτα από λαβράκι (μπορούμε να το φτιάξουμε και με γλώσσες κατεψυγμένες, το έχω δοκιμάσει νόστιμο είναι),
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
1 ντομάτα σε κύβους,
1 κ.γ. πάστα ντομάτας,
50 ml. ούζο,
λίγος μαϊντανός,
3 κόκκους μπαχάρι,
ελαιόλαδο
αλάτι,
πιπέρι,
λίγο τσίλι και πάπρικα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι.
Μετά προσθέτουμε την πάστα ντομάτας και την ντομάτα και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε 1 κούπα ζεστό νερό, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε τα φιλέτα μέσα στη σάλτσα να βράσουν λίγα λεπτά χωρίς να τα γυρίσουμε, ρίχνουμε το ούζο και αφήνουμε 2 λεπτά ακόμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο μαϊντανό και λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι.
Σερβίρουμε πάνω στο ψημένο ψωμί μαζί με τηγανητές πατάτες.