Μπαμπάδες



Μια συνταγή του κυρίου tasosgiatsis για ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ


Μπαμπάδες

Για τη ζύμη:
500 γρ. αλεύρι
2 κουτ. της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
1 κουτ. του γλυκού αλάτι
1 ξηρή μαγιά
150 γρ. βούτυρο
170 γρ. γάλα, πλήρες (χλιαρό)
4 αυγά
50 ml νερό (χλιαρό)

Για το σιρόπι:
1 lt νερό
800 γρ ζάχαρη, κρυσταλλική
¼ κ.γ. μαστίχα, τριμμένη

Για τη σαντιγί:
500 γρ. κρέμα γάλακτος, πλήρης
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Για το σερβίρισμα:
Κερασάκια γλασέ

Βάζουμε σε μια βαθειά κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό, τη μαστίχα και τα αφήνουμε να βράσουν για 5-6 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Μόλις βράσει το σιρόπι, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη ώστε να κρυώσει εντελώς.
Βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ τη ζάχαρη, το νερό, το γάλα, τη μαγιά, ανακατεύουμε καλά και περιμένουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Παράλληλα αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το αλάτι, το λιωμένο βούτυρο και τα χτυπάμε με το γάντζο σε μέτρια ταχύτητα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα, περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο πριν ρίξουμε το επόμενο.
Έπειτα αδειάζουμε το μείγμα με τη μαγιά και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να δημιουργηθεί μίας κολλώδης ζύμη.
Παίρνουμε 20 φορμάκια για cupcakes, τα αλευροβουτυρώνουμε και γεμίζουμε το κάθε ένα με τη ζύμη μέχρι τη μέση με ένα κουτάλι.
Τοποθετούμε τα φορμάκια σε ένα ταψί φούρνου, το καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και τα αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσουν για 30 λεπτά.
Μόλις περάσει η μισή ώρα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 15-20 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε από το φούρνο και τα ξεφορμάρουμε με προσοχή.
Έτσι όπως είναι ακόμη ζεστά τα βουτάμε με τη βοήθεια μίας τρυπητής κουτάλας στο κρύο σιρόπι για 30 δευτερόλεπτα από την κάθε πλευρά, ώστε να σιροπιαστούν.
Τα τοποθετούμε πάνω σε μία σχάρα κάτω από την οποία έχουμε βάλει ένα ταψί φούρνου και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σαντιγί.
Αδειάζουμε τη σαντιγί σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής στην οποία έχουμε τοποθετήσει μία μύτη ζαχαροπλαστικής με ραβδώσεις.
Κόβουμε διαγώνια το πάνω μέρος του κάθε μπαμπά δημιουργώντας έτσι μία θήκη.
Γεμίζουμε τους μπαμπάδες με σαντιγί και τους καπακώνουμε.
Τέλος, βάζουμε λίγο σαντιγί ακόμη στο καπάκι του κάθε μπαμπά και στερεώνουμε ένα κερασάκι γλασέ.