Αυγοτυρόπιτα



ΑΥΓΟΤΥΡΟΠΙΤΑ


ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 πακέτο φύλλο κρούστας.
Σε λεκανίτσα βάζουμε 5 αυγά, 700 γρ. γάλα, 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι, 1 κεσεδάκι γιαούρτι, λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε. 
Σε άλλη λεκανίτσα 1/2 κιλό φέτα, 1/2 κιλό ανθότυρο. 
Σε ταψί στρώνω δύο φύλλα κρούστας, ρίχνω λίγο από τα υγρά και πασπαλίζω με τα τυριά. 
Πάλι δύο φύλλα, υγρά και τα τυριά. 
Αυτό θα γίνει τρεις φορές. 
Κρατάμε από το υγρό και ρίχνουμε στο τέλος. 
Τρυπάμε εδώ και εκεί με το μαχαίρι και το αφήνουμε 15 λεπτά να ρουφήξει τα υγρά. 
Ψήνουμε με αντιστάσεις πάνω - κάτω, για 45 λεπτά στους 170 βαθμούς.


Δημιουργός συνταγής: Βικυ Γκαρλα Σαρλη

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!