Χορτόπιτα με ανθότυρο



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Χορτόπιτα με ανθότυρο

Για το φύλλο
500 - 550 γρ. αλεύρι
1 ποτήρι χλιαρό νερό περίπου
1/2 ποτηράκι κρασιού λάδι
1 κ.σ ξύδι
1 κ.γ αλάτι

Για τη γέμιση
1/2 κιλό σπανάκι καθαρισμένο και κομμένο σε χοντρά κομμάτια
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 - 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
λάπατα 
σέσκουλα 
μυρώνια
200 γρ. ανθότυρο
αλάτι
πιπέρι
λάδι

Σε ένα μπολ βάζω το αλεύρι, το αλάτι και το λάδι και το ανακατεύω με τα χέρια να γίνει σαν ψίχουλα για να απορροφηθεί καλά το λάδι.
Μετά προσθέτω λίγο - λίγο το νερό και ζυμώνω μέχρι να έχω ένα ζυμαράκι μέτριο που να μην κολλάει στα χέρια.
Σκεπάζω με μια πετσέτα και αφήνω μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Χωρίζω σε τέσσερα μπαλάκια και ανοίγω 4 φύλλα.
Για το άνοιγμα χρησιμοποιώ νισεστέ.

Για τη γέμιση.
Αφού πλύνω και κόψω το σπανάκι και τα μυρωδικά τα τρίβω καλά με αλάτι να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους.
Τα ξεπλένω και τα αφήνω να στραγγίξουν καλά. 
Προσθέτω το ανθότυρο και λίγο αλάτι.
Βάζω δυο φύλλα κάτω λαδώνοντας το κάθε φύλλο, τη γέμιση, 1 κ.σ τραχανά και 2 φύλλα επάνω.
Ρίχνω λίγο λάδι και ψήνω στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.