Πατατόπιτα νηστίσιμη



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Πατατόπιτα νηστίσιμη

Για το φύλλο
3 φλ αλεύρι γ.ο.χ
1 κρασοπότηρο λάδι
1 κ.γ αλάτι
2 κ.σ ξύδι
1 φλ, περίπου χλιαρό νερό
 
Σε ένα μπολ βάζω το αλεύρι με το αλάτι, το λάδι και το ξύδι και τρίβω καλά την ζύμη να γίνει σαν ψίχουλα. 
Αρχίζω να προσθέτω το νερό και ζυμώνω μέχρι να έχω ένα ζυμαράκι. 
Τα χωρίζω σε 6 μπαλάκια και τα βάζω σε ένα λαδωμένο λεκανακι με λίγο λάδι από επάνω και τα αφήνω μισή ώρα να ξεκουραστούν.
 
Για τη γέμιση
5 - 6 πατάτες
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
1 καρότο ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 σκόρδο φρέσκο
Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Βράζω τις πατάτες και μετά τις λιώνω με το πιρούνι.
Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι σοτάρω όλα τα λαχανικά σιγά - σιγά να μαραθούν και τα προσθέτω στο μείγμα με τις πατάτες.
Βάζω αλάτι, πιπέρι, λίγη πάπρικα και λάδι και ανακατεύω να ομογενοποιηθούν.
Παίρνω ένα - ένα τα μπαλάκια τις ζύμης και το ανοίγω με λίγο νισεστέ σε λεπτό φύλλο, βάζω γέμιση και το κάνω ρολό. 
Σε λαδωμένο ταψάκι βάζω τα 6 ρολά.
Τα περνάω με λαδάκι και λίγο νερό και ψήνω στους 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου ανάλογα τον φούρνο, να πάρει ωραίο χρώμα.
Έγινε υπέροχη!