Σοκολάτες και σοκολατάκια με λευκή κουβερτούρα



ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ


Υλικά
2 κουβερτούρες άσπρες
1 κ.σ. σπορέλαιο
Μίξη ξηρών καρπών
4-5 δαμάσκηνα αποξηραμένα χωρίς κουκούτσι κομμένα σε μικρά κομματάκια

Σε ένα κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία λιώνουμε την κουβερτούρα με το σπορέλαιο και κατεβάζουμε από τη φωτιά. 
Ρίχνουμε με ένα κουτάλι της σούπας πάνω σε ένα ταψί με λαδόκολλα, από πάνω ρίχνουμε ξηρούς καρπούς και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. 
Κρατάμε τη μισή λιωμένη κουβερτούρα, ρίχνουμε τα δαμάσκηνα, ανακατεύουμε, βάζουμε σε φορμάκια και τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσουν. 
Διατηρούνται στο ψυγείο.


Δημιουργός συνταγής: Χρυσανθη Μιχου

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!