Σοκολάτες και σοκολατάκια με λευκή κουβερτούρα



Μια συνταγή της κυρίας Χρυσανθης Μιχου για ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Σοκολάτες και σοκολατάκια με λευκή κουβερτούρα

Υλικά
2 κουβερτούρες άσπρες
1 κ.σ. σπορέλαιο
Μίξη ξηρών καρπών
4-5 δαμάσκηνα αποξηραμένα χωρίς κουκούτσι κομμένα σε μικρά κομματάκια

Σε ένα κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία λιώνουμε την κουβερτούρα με το σπορέλαιο και κατεβάζουμε από τη φωτιά. 
Ρίχνουμε με ένα κουτάλι της σούπας πάνω σε ένα ταψί με λαδόκολλα, από πάνω ρίχνουμε ξηρούς καρπούς και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. 
Κρατάμε τη μισή λιωμένη κουβερτούρα, ρίχνουμε τα δαμάσκηνα, ανακατεύουμε, βάζουμε σε φορμάκια και τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσουν. 
Διατηρούνται στο ψυγείο.