Αφράτο ρεβανί με άρωμα πορτοκαλιού



ΑΦΡΑΤΟ ΡΕΒΑΝΙ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ


ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ(250ml):::

4 αυγα,
1 ποτηρι ζαχαρη,
1 ποτηρι γιαουρτι,
1 ποτηρι σπορελαιο,
1 ποτηρι αλευρι Φαρινάπ,
1 ποτηρι σιμιγδαλι χοντρο ή και ψιλο,
1 μπεικιν παουντερ,
1 βανιλια,
1 κ.γ. ξυσμα πορτοκαλιου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπαμε τα αυγα με τη ζαχαρη να αφρατεψουν, να ασπρισουν αλλά να μη χασουν τον ογκο τους.
Ριχνουμε το γιαουρτι και το σπορελαιο.
Τελος ριχνουμε σιγα - σιγα το αλευρι, το σιμιγδαλι, το μπεικιν, τη βανιλια και το ξυσμα.
Λαδωνουμε το ταψι μας (28 Νο) ριχνουμε το μιγμα και το ψηνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαια σχαρα για 35 λεπτα.
Οταν το βγάλουμε απο το φουρνο το αφηνουμε 5 λεπτα σε θερμοκρασια δωματιου και ριχνουμε πανω του σιγα - σιγα 1 ποτηρι φρεσκο χυμο πορτοκαλιού αφου τον εχουμε περασει απο σουρωτήρι.

ΣΙΡΟΠΙ
Βραζουμε 3 ποτηρια νερο με 3 ποτηρια ζαχαρη και μισο λεμονι για 5 λεπτα.
Το αφηνουμε 10 λεπτα σε θερμοκρασια δωματιου και στη συνεχεια σιροπιαζουμε σιγα - σιγα.
Δηλαδη απορροφάει και συνεχιζουμε.


Φωτο της κυρίας Βικη Αναματερου που δοκίμασε τη συνταγή