
Υλικά
ΜΕΤΡΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ (250ml)
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou
4 αυγα,
1 ποτηρι ζαχαρη,
1 ποτηρι γιαουρτι,
1 ποτηρι σπορελαιο,
1 ποτηρι αλευρι Φαρινάπ,
1 ποτηρι σιμιγδαλι χοντρο ή και ψιλο,
1 μπεικιν παουντερ,
1 βανιλια,
1 κ.γ. ξυσμα πορτοκαλιου
Ριχνουμε το γιαουρτι και το σπορελαιο.
Τελος ριχνουμε σιγα - σιγα το αλευρι, το σιμιγδαλι, το μπεικιν, τη βανιλια και το ξυσμα.
Λαδωνουμε το ταψι μας (28 Νο) ριχνουμε το μιγμα και το ψηνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαια σχαρα για 35 λεπτα.
Οταν το βγάλουμε απο το φουρνο το αφηνουμε 5 λεπτα σε θερμοκρασια δωματιου και ριχνουμε πανω του σιγα - σιγα 1 ποτηρι φρεσκο χυμο πορτοκαλιού αφου τον εχουμε περασει απο σουρωτήρι.
Το αφηνουμε 10 λεπτα σε θερμοκρασια δωματιου και στη συνεχεια σιροπιαζουμε σιγα - σιγα.
Δηλαδη απορροφάει και συνεχιζουμε.
1 ποτηρι ζαχαρη,
1 ποτηρι γιαουρτι,
1 ποτηρι σπορελαιο,
1 ποτηρι αλευρι Φαρινάπ,
1 ποτηρι σιμιγδαλι χοντρο ή και ψιλο,
1 μπεικιν παουντερ,
1 βανιλια,
1 κ.γ. ξυσμα πορτοκαλιου
Εκτέλεση
Χτυπαμε τα αυγα με τη ζαχαρη να αφρατεψουν, να ασπρισουν αλλά να μη χασουν τον ογκο τους.Ριχνουμε το γιαουρτι και το σπορελαιο.
Τελος ριχνουμε σιγα - σιγα το αλευρι, το σιμιγδαλι, το μπεικιν, τη βανιλια και το ξυσμα.
Λαδωνουμε το ταψι μας (28 Νο) ριχνουμε το μιγμα και το ψηνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαια σχαρα για 35 λεπτα.
Οταν το βγάλουμε απο το φουρνο το αφηνουμε 5 λεπτα σε θερμοκρασια δωματιου και ριχνουμε πανω του σιγα - σιγα 1 ποτηρι φρεσκο χυμο πορτοκαλιού αφου τον εχουμε περασει απο σουρωτήρι.
Σιρόπι
Βραζουμε 3 ποτηρια νερο με 3 ποτηρια ζαχαρη και μισο λεμονι για 5 λεπτα.Το αφηνουμε 10 λεπτα σε θερμοκρασια δωματιου και στη συνεχεια σιροπιαζουμε σιγα - σιγα.
Δηλαδη απορροφάει και συνεχιζουμε.

