Συκώτι μαριναρισμένο με κρεμμύδια



Μια συνταγή του κυρίου tasosgiatsis για ΣΥΚΩΤΙ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ


Συκώτι μαριναρισμένο με κρεμμύδια

800 γρ. Μοσχαρίσιο συκώτι
1,5 κουταλάκι τσαγιού σκόνη κύμινο
1,5 κουταλάκι τσαγιού σκόνη πάπρικα
1,5 κουταλάκι τσαγιού αλάτι
1/3 κουταλάκι τσαγιού πιπέρι
1 - 2 πρέζες πιπέρι καγιέν
1 κουταλιά σούπας + 3 κουταλιές σούπας (ελαιόλαδο)
3 κουταλιές σούπας (χυμός λεμονιού)
4 μεγάλα κρεμμύδια
1/2 κουτ.του τσαγιού ζάχαρη
Αλεύρι λίγο για να αλευρώσετε το συκώτι
3 κουτ.της σούπας βούτυρο

Κόβετε το συκώτι λωρίδες.
Το βάζετε μαζί με το κύμινο, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι, το πιπέρι καγιέν, την μια κουταλιά ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού σε μπολ.
Ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε και αφήνετε σε δροσερό μέρος να μαριναριστεί για μισή ώρα.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε τα κρεμμύδια: τα καθαρίζετε και τα κόβετε λεπτές φέτες ή ροδέλες.
Ζεσταίνετε σε μεγάλο σκεύος το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτετε τα κρεμμύδια, λίγο αλατοπίπερο και τη ζάχαρη.
Ανακατεύετε συνέχεια, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, να μαγειρευτούν και να καραμελώσουν ελαφρά τα κρεμμύδια, 20 περίπου λεπτά.
Βγάζετε το συκώτι από τη μαρινάδα και το αλευρώνετε ελαφρά.
Βγάζετε τα κρεμμύδια από το σκεύος και τα κρατάτε κατά μέρος.
Μέσα στο ίδιο σκεύος προσθέτετε το βούτυρο και τηγανίζετε το συκώτι, και από τις 2 πλευρές, για 5 - 7 λεπτά.
Προσθέτετε τα κρεμμύδια, ανακατεύετε και μαγειρεύετε για 1 - 2 λεπτά ακόμη.
Μεταφέρετε το φαγητό σε πιατέλα
Πασπαλίζετε με λίγο μαϊντανό.
Σερβίρετε αμέσως.