
Υλικά
2 πακετα μπισκοτα πτι μπερ σπασμενα σε μπολ,
200 ml γαλα φρεσκο ζεστο,
4 κ.σ. γεματες κακαο κοσκινισμενο,
2 κ.σ. βουτυρο λιωμενο,
1 κ.σ κονιακ,
100 γρ καρυδια ψιλοκομμενα,
200 γρ αχνη ζαχαρη
4 κ.σ. γεματες κακαο κοσκινισμενο,
2 κ.σ. βουτυρο λιωμενο,
1 κ.σ κονιακ,
100 γρ καρυδια ψιλοκομμενα,
200 γρ αχνη ζαχαρη
Εκτέλεση
Βαζουμε το γαλα, την αχνη, το κακαο, το βουτυρο σε μπολ και τα ανακατευουμε.
Ριχνουμε το μείγμα στα μπισκοτα.
Ριχνουμε και το κονιακ με τα καρυδια και τα ανακατευουμε πολυ καλα με το χερι.
Βαζουμε το μείγμα σε φορμακια και στην συνεχεια τα βαζουμε στην καταψυξη για 4 ωρες.
Οταν τα βγαζουμε τα αφηνουμε λιγο σε θερμοκρασια δωματιου και στην συνεχεια τα αναποδογυριζουμε σε πιατελα.
Ριχνουμε το μείγμα στα μπισκοτα.
Ριχνουμε και το κονιακ με τα καρυδια και τα ανακατευουμε πολυ καλα με το χερι.
Βαζουμε το μείγμα σε φορμακια και στην συνεχεια τα βαζουμε στην καταψυξη για 4 ωρες.
Οταν τα βγαζουμε τα αφηνουμε λιγο σε θερμοκρασια δωματιου και στην συνεχεια τα αναποδογυριζουμε σε πιατελα.
Γλάσο
200 γρ κρεμα γαλακτος,180 γρ κουβερτούρα
2 κ.σ. Βιτάμ
Το αφηνουμε 3 λεπτα σε θερμοκρασια δωματιου ανακατευοντας το και στην συνεχεια ριχνουμε πανω στο καθενα.
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou