Τυρόπιτα σε μπαστούνια χωρίς πλάστη



Μια συνταγή της κυρίας Χρυσανθης Μιχου για ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΣΕ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΛΑΣΤΗ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Τυρόπιτα σε μπαστούνια χωρίς πλάστη

Υλικά
250 γρ. χλιαρό νερό
1/2 κ.γ. ξηρή μαγιά
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
400 γρ. αλεύρι
80 γρ. σπορέλαιο
300 γρ. φέτα τριμμένη

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, μαγιά, ζάχαρη και αφήνουμε 5 λεπτά. 
Έπειτα ρίχνουμε αλεύρι, αλάτι, ζυμώνουμε και αφήνουμε 20 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη. 
Έπειτα χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μπαλίτσες, τις λαδώνουμε με σπορέλαιο και αφήνουμε σε ένα δίσκο για 15 λεπτά. 
Στην συνέχεια παίρνουμε την κάθε μπαλίτσα και με τα χέρια μας πατάμε από το κέντρο προς τα έξω και από τις άκρες τραβάμε λίγο για να ανοίξει σε λεπτό φύλλο  αν τρυπήσει σε σημεία δεν πειράζει).
Αλείφουμε με σπορέλαιο και διπλώνουμε φέρνοντας τη μια άκρη στη μέση του φύλλου, έπειτα την άλλη λαδώνουμε, ρίχνουμε λίγο αλεύρι ξανά δίπλωμα μέχρι να γίνει ένα τετράγωνο ζυμαράκι.
Αφήνουμε και τα τρία τετράγωνα ζυμαράκια στο δίσκο. 
Καλύπτουμε με μεμβράνη ελαφρώς και αφήνουμε 15 λεπτά. 
Τέλος παίρνουμε το κάθε ζυμαράκι και με τα χέρια μας ανοίγουμε πάλι από το κέντρο προς τα έξω πατώντας το. 
Έχουμε σχηματίσει ορθογώνιο σχήμα βάζουμε στην άκρη κατά μήκος φέτα και ρολάρουμε. 
Τοποθετούμε σε μικρό λαδωμένο πυρέξ ή ταψί, αλείφουμε με αυγό και λίγο σπορέλαιο ή και μόνο σπορέλαιο, πασπαλίζουμε με σουσάμι αν θέλουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις για περίπου 1ωρα.