Στριφτές φετόπιτες



Μια συνταγή του κυρίου tasosgiatsis για ΣΤΡΙΦΤΕΣ ΦΕΤΟΠΙΤΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ


Στριφτές φετόπιτες

Υλικά
4 φλ. αλεύρι Χωριάτικο
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές ξίδι
1 κουταλιά ούζο
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. νερό χλιαρό

Για τη γέμιση
600 γρ. φέτα
300 γρ. μυζήθρα ή αναρή ανάλατη

Για το ψήσιμο
μπόλικο σπορέλαιο (ηλιέλαιο π.χ)

Για το σερβίρισμα
μέλι
4 κουταλιές σουσάμι
1 κουταλιά μαυροκούκι

Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι και προσθέτετε το αλάτι, το ξίδι, το ούζο και ανακατεύετε.
Στη συνέχεια, ρίχνετε το ελαιόλαδο και ρυζιάζετε. Δηλαδή, τρίβετε µε τις παλάμες σας μέχρι να σχηματιστούν χοντρά ψίχουλα.
Βάζετε το νερό και ζυμώνετε μέχρι να έχετε µία αφράτη ζύμη.
Σκεπάζετε το μπολ και αφήνετε στην άκρη για 30 λεπτά.
Σε ένα μπολ θρυμματίζετε τη φέτα και την αναρή.
Γεμίζετε ένα ποτήρι μέχρι τη μέση µε νερό. 
Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το σουσάμι και το μαυροκούκι.
Χωρίζετε τη ζύμη στη μέση και μετά σε 5 κομμάτια.
Πλάθετε σε 10 μπαλίτσες.
Παίρνετε ένα κομμάτι και το πασπαλίζετε µε αλεύρι.
Το ανοίγετε ελάχιστα και το βάζετε στη μηχανή.
Ανοίγετε πρώτα στον αριθμό 1 και μετά σταδιακά μέχρι το 6.
Κάθε φορά που το βάζετε στη μηχανή πασπαλίζετε µε αλεύρι για να µην κολλήσει. 
Στο τέλος, θα έχετε ένα φύλλο 60 εκ. Χ 14 εκ.
Με ένα κουτάλι βάζετε σε µία γραμμή, κατά μήκος του φύλλου και ένα εκατοστό πιο μέσα από την κάτω του πλευρά, 3 κουταλιές από τη γέμιση.
Στην πάνω πλευρά κατά μήκος βάζετε µε το δάχτυλο λίγο νερό για να το κλείσετε χωρίς να ανοίξει.
Τυλίγετε το φύλλο και στριφογυρίζετε.
Με λίγο νερό κολλήστε τις δύο άκριες και τυλίξτε σαν σαλιγκάρι.
Βάζετε λίγο νερό στα δάχτυλα των χεριών σας και κολλάτε την άκρη που εξέχει κάτω από το σαλιγκάρι.
Το νερό είναι σαν κολλητική ταινία και έτσι δεν θα ανοίξει η πίτα.
Μεταφέρετε σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη σκεπάζετε µε πετσέτα.
Επαναλαμβάνετε το ίδιο µε τα υπόλοιπα υλικά.
Ζεσταίνετε μπόλικο σπορέλαιο και βάζετε μέσα 2 - 3 πίτες.
Χαμηλώνετε τη φωτιά στο μέτριο και ψήνετε για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Βγάζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και περιχύνετε με μέλι και πασπαλίζετε µε σουσάμι και μαυροκούκι 
Απολαύστε τις ζεστές.