Πτι φουρ



Μια συνταγή της κυρίας Μένιας Στεφοπούλου για ΠΤΙ ΦΟΥΡ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Πτι φουρ

Γίνονται πολύ εύκολα με την μηχανή για κουλούρια αλλά και με κορνέ με τη μεγάλη μύτη, ή ακόμα αν δεν έχετε τίποτα από τα δύο μπορείτε να βάλετε τη ζύμη στο ψυγείο και να κάνετε μικρές μπαλίτσες με τα χέρια σας και ένα σχεδιάκι με ένα πιρούνι από πάνω, αρκεί να έχουν όλες οι μπαλίτσες περίπου το ίδιο μέγεθος για να σας βοηθήσουν μετά να τα κολλήσετε με τη μαρμελάδα.
Είναι μία πολύ μαλακή ζύμη και αφράτη τόσο αφράτη που εγώ τη μετέφερα στο ταψί μου με τη βοήθεια από ένα μαχαίρι φαρδύ για να μη χαλάσω το σχέδιο.

Υλικά
325 βούτυρο lurpak σε θερμοκρασία δωματίου 
150 gr ζάχαρη άχνη 
1 αυγό 
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 
λίγο αλάτι 
2 βανίλιες 
80 gr άνθος αραβοσίτου ( αυτή που φτιάχνουμε την ζέστη κρέμα το ρίχνω σαν σκόνη στο μίγμα) 
350 γραμμάρια αλεύρι 

Πρώτα χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη πολύ καλά να γίνει σαν κρέμα και μετά τα υπόλοιπα υλικά τα προσθέτουμε ανακατεύοντας με το χέρι.
Τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς, στις αντιστάσεις πάνω - κάτω για 15 με 20 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
Όταν κρυώσουν βάζετε μαρμελάδα στην μέση και τα βουτάμε τα μισά σε καρύδα 
Μπορούμε να τα στολίσουμε με κουβερτούρα, με μαρμελάδα ή ακόμη και σκέτα.

Συνταγή της Zoy Plarn.