
ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ
Υλικά
- 1 πακέτο σφολιάτα
- 4 - 5 πατάτες μεγάλες
- 2 πράσα (ψιλοκομμένα)
- 1 κρεμμύδι ξερό (τριμμένο)
- 1 - 2 πιπεριές (ψιλοκομμένες)
- 1 αυγό
- 1 φλ. τσαγιού γάλα
- 1 φλ. τσαγιού τυρί (τριμμένο)
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1/2 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε, τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Τις βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά, τα πράσα, το κρεμμύδι και τις πιπεριές μέχρι να μαραθούν.
- Σε ένα μεγάλο μπολ πατάμε τις πατάτες με ένα πιρούνι ή με τα χέρια μας.
- Προσθέτουμε τα τσιγαρισμένα πράσα, κρεμμύδι, πιπεριές, το αυγό, το γάλα, το τυρί, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί.
- Στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια την γέμιση.
- Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο, χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς 40-45 λεπτά.
- Μετά την βγάζουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και την σερβίρουμε.
Δημιουργός συνταγής: olgascuisine.gr