Πατατόπιτα με σφολιάτα

Πατατόπιτα με σφολιάτα

ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ


Υλικά

  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • 4 - 5 πατάτες μεγάλες
  • 2 πράσα (ψιλοκομμένα)
  • 1 κρεμμύδι ξερό (τριμμένο)
  • 1 - 2 πιπεριές (ψιλοκομμένες)
  • 1 αυγό
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 φλ. τσαγιού τυρί (τριμμένο)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1/2 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
  • Ελαιόλαδο


Εκτέλεση 

  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε, τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  2. Τις βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά, τα πράσα, το κρεμμύδι και τις πιπεριές μέχρι να μαραθούν.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ πατάμε τις πατάτες με ένα πιρούνι ή με τα χέρια μας.
  5. Προσθέτουμε τα τσιγαρισμένα πράσα, κρεμμύδι, πιπεριές, το αυγό, το γάλα, το τυρί, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  6. Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί.
  7. Στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια την γέμιση.
  8. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο, χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς 40-45 λεπτά.
  10. Μετά την βγάζουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και την σερβίρουμε.


Δημιουργός συνταγής: olgascuisine.gr

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget