Κέικ βρώμης με καρύδα και σοκολάτα



Μια συνταγή του κυρίου tasosgiatsis για ΚΕΙΚ ΒΡΩΜΗΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ


Κέικ βρώμης με καρύδα και σοκολάτα

300 γρ. νιφάδες βρώμης
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
30 γρ. κακάο σε σκόνη
1 πρέζα αλάτι
250 γρ. μέλι
3 αυγά + 2 ασπράδια
150 γρ. γάλα
60 γρ. ελαιόλαδο
40 γρ. γιαούρτι
50 γρ. + 200 γρ. κουβερτούρα (λιωμένη)
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
300 γρ. καρύδα (τριμμένη)

Χτυπάμε στο μούλτι τη βρώμη μέχρι να γίνει αλεύρι πάρα πολύ καλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε καλά το αλεύρι βρώμης, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και το αλάτι.
Σε ένα δεύτερο μπολ αναμειγνύουμε το μέλι, τα αυγά, το γάλα, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τα υγρά μέσα στο μείγμα με τα στερεά και ομογενοποιούμε.
Τέλος, προσθέτουμε τα 50 γρ. λιωμένης κουβερτούρας και ενσωματώνουμε.
Την κουβερτούρα τη λιώνουμε σε ένα μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.
Σε ένα μικρό ταψί 20 x 25 εκ. που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στο φούρνο για 25 περίπου λεπτά.
Παράλληλα, σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ζαχαρούχο γάλα με την τριμμένη καρύδα.
Απλώνουμε το μείγμα πάνω από το ψημένο κέικ, έτσι ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια.
Απλώνουμε την υπόλοιπη λιωμένη κουβερτούρα με ένα κουτάλι πάνω από την καρύδα με προσοχή, μέχρι να καλυφθεί εντελώς.
Σκεπάζουμε με μια πλαστική μεμβράνη και μεταφέρουμε στο ψυγείο για μια ώρα.