Απλές αλλά πεντανόστιμες γλυκές κρέπες



Μια συνταγή της κυρίας Rania Mantopoulou για ΑΠΛΕΣ ΑΛΛΑ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΕΣ ΓΛΥΚΕΣ ΚΡΕΠΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Απλές αλλά πεντανόστιμες γλυκές κρέπες

Συνταγή
1,5 κούπα γάλα
1,5 κούπα αλεύρι
3 αυγά
2 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
1 κουταλάκι ζάχαρη
¼ κ.γ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μπολ του μίξερ, κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε σε αυτό το αλάτι. 
Προσθέτουμε έπειτα τη ζάχαρη και τα αυγά. Εδώ να σας πω ότι μπορείτε να βάλετε όση ζάχαρη θέλετε, εξαρτάται από το πόσο γλυκό θέλετε να είναι το φύλλο της κρέπας σας. 
Με το σύρμα, και αφού προσθέσουμε στο μπολ και 4 κουταλιές από το γάλα μας, ανακατεύουμε καλά τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να σχηματιστεί ένα πηχτός χυλός.
Κατόπιν, ρίχνουμε λίγο λίγο το υπόλοιπο γάλα και το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε το καλό ανακάτεμα, μέχρι να γίνει λείος ο χυλός. 
Αν προτίθεστε να κάνετε τις κρέπες σας γλυκές, για να ενισχύσετε τη γεύση του φύλλου, μπορείτε να βάλετε ένα κουταλάκι κονιάκ. 
Σκεπάστε το μείγμα με μια πετσέτα και αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Κι εδώ αρχίζουν τα όμορφα! 
Αφού έχουμε παρασκευάσει το χυλό μας, ο οποίος έχει ήδη κρυώσει, ήρθε η ώρα για να φτιάξουμε τις κρέπες. 
Καταρχήν παίρνουμε ένα τηγάνι και το τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας, το οποίο ανάβουμε σε δυνατή φωτιά. 
Την ίδια στιγμή, βάζουμε λίγο βούτυρο στο τηγάνι ώστε οι κρέπες μας να μην κολλήσουν.
Όταν αυτό λιώσει, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε.
Ρίχνουμε λίγη ποσότητα από το μείγμα και κουνάμε γρήγορα με κυκλικές κινήσεις το τηγάνι για να απλωθεί.
Ψήνουμε για 1′, αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε 30″ και από την άλλη πλευρά.
Γεμίζουμε με φρούτα, μερέντα, μαρμελάδα και γενικά με ό,τι τραβά η όρεξή μας και περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα ή μέλι .