Κουλουράκια πορτοκαλιού



Μια συνταγή της κυρίας Rania Mantopoulou για ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κουλουράκια πορτοκαλιού

Αφράτα και τραγανά κουλουράκια πορτοκαλιού ( νηστίσιμα). Τα φτιάχνω συνέχεια και είναι τέλεια!!!!! Να τα φτιάξετε όλες οι μανούλες θα ξετρελαθούν τα παιδάκια σας!!!

Συνταγούλα
εγώ τα μετράω όλα με την κούπα του Nescafé
1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
2 βανίλιες
1/2 φακελάκι μπέικιν
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου 1/2 κιλό

Σε αρκετά βαθύ μπολ θα ανακατέψετε όλα τα υλικά με τη σειρά που σας γράφω.
Το μπολ να είναι βαθύ γιατί όταν προσθέσετε την σόδα θα φουσκώσει!
Θέλουμε μία εύπλαστη ζύμη χωρίς να κολλάει..
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε για κανένα 20 λεπτο ψυγείο καί ξεκινάμε..!!
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 αέρα για ένα 10 λεπτο ανάλογα το φούρνο.
Βγαίνουν μαλακά μην τα φοβηθείτε όταν κρυώσουν σκληραίνουν και γίνονται τραγανά!!!!
Υ.γ κάνω πάντα την διπλή δόση γιατί εξαφανίζονται γρήγορα.
Μόλις κρυώσουν καλά τα αποθηκεύετε σε αεροστεγές κουτί!