
ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
Αφράτα και τραγανά κουλουράκια πορτοκαλιού ( νηστίσιμα). Τα φτιάχνω συνέχεια και είναι τέλεια!!!!! Να τα φτιάξετε όλες οι μανούλες θα ξετρελαθούν τα παιδάκια σας!!!
Υλικά
(εγώ τα μετράω όλα με την κούπα του Nescafé)- 1 κούπα σπορέλαιο
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
- 2 βανίλιες
- 1/2 φακελάκι μπέικιν
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου 1/2 κιλό
Εκτέλεση
- Σε αρκετά βαθύ μπολ θα ανακατέψετε όλα τα υλικά με τη σειρά που σας γράφω.
- Το μπολ να είναι βαθύ γιατί όταν προσθέσετε την σόδα θα φουσκώσει!
- Θέλουμε μία εύπλαστη ζύμη χωρίς να κολλάει..
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε για κανένα 20 λεπτο ψυγείο καί ξεκινάμε..!!
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 αέρα για ένα 10 λεπτο ανάλογα το φούρνο.
- Βγαίνουν μαλακά μην τα φοβηθείτε όταν κρυώσουν σκληραίνουν και γίνονται τραγανά!!!!
- Υ.γ κάνω πάντα την διπλή δόση γιατί εξαφανίζονται γρήγορα.
- Μόλις κρυώσουν καλά τα αποθηκεύετε σε αεροστεγές κουτί!

