Τυροπιτάκια αφρός



Μια συνταγή της κυρίας Ιουλίας Τζηκα για ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΑΦΡΟΣ από την ομάδα στο Facebook Μαγειρικές Απολαύσεις


Τυροπιτάκια αφρός

Υλικά
250 ml. γάλα, 
1 κ.σ. ζάχαρη, 
1/2 κ.σ. αλάτι, 
1 μικρό φλiτζάνακι του ελληνικού καφέ σπορέλαιο, 
1 αυγό + 1 κρόκος 
1 φακελάκι μαγιά
500 γρ. αλεύρι
1 ασπράδι αυγού για το άλειμμα

Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη ρίχνω το αλεύρι, το ανακατεύω με την μαγιά, ανοίγω μια λακκούβα στη μέση και ρίχνω όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ζυμώνω τη ζύμη, η ζύμη ελαφρώς θα κολλάει στα χέρια, ρίχνω στα χέρια λάδι και χώνω την ζύμη, η ζύμη γίνεται μαλακή και πολύ ελαστική.
Την αφήνω να φουσκώσει.
Μου βγήκε σχεδόν ένα κιλό ζύμη, την χώρισα στα τέσσερα ίσα μπαλάκια και την άφησα για πέντε λεπτά να ξεκουραστεί.
Ανοίγω στρογγυλό φύλλο και το κόβω σε τριγωνάκια, τα γεμίζω, τα αφήνω να φουσκώσουν, τα ψήνω στους 180° για περίπου 15 - 20 λεπτά.
Γέμιση: Μπορείτε να βάλετε ότι θέλετε, γίνονται και γλυκά και αλμυρά.
Η ζύμη είναι πολύ ελαστική και δουλεύεται πολύ εύκολα.