Τυροπιτάκια αφρός

Τυροπιτάκια με αφράτη ζύμη

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΑΦΡΟΣ


Υλικά

  • 250 ml γάλα
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.σ. αλάτι
  • 1 μικρό φλiτζάνακι του ελληνικού καφέ σπορέλαιο
  • 1 αυγό + 1 κρόκος
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 500 γρ. αλεύρι
  • 1 ασπράδι αυγού για το άλειμμα
Γέμιση:
  • Μπορείτε να βάλετε ότι θέλετε, γίνονται και γλυκά και αλμυρά


Εκτέλεση:

  1. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με τη μαγιά.
  2. Ανοίγουμε μια λακκούβα στη μέση, ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε (θα κολλάει ελαφρώς στα χέρια).
  3. Η ζύμη γίνεται μαλακή, πολύ ελαστική και δουλεύεται πολύ εύκολα (βγαίνει σχεδόν ένα κιλό ζύμη).
  4. Την αφήνουμε να φουσκώσει.
  5. Τη χωρίζουμε σε τέσσερα ίσα μέρη, πλάθουμε μπαλάκια και την αφήνουμε για πέντε λεπτά να ξεκουραστεί.
  6. Ανοίγουμε στρογγυλά φύλλα, τα κόβουμε σε τριγωνάκια (σαν πίτσα), τα γεμίζουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσουν.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 15 - 20 λεπτά.

Τυροπιτάκια με αφράτη ζύμηΤυροπιτάκια με αφράτη ζύμη
Τυροπιτάκια με αφράτη ζύμηΤυροπιτάκια με αφράτη ζύμηΤυροπιτάκια με αφράτη ζύμηΤυροπιτάκια με αφράτη ζύμη

Credits: Ιουλία Τζηκα, Μαγειρικές Απολαύσεις

Τυροπιτάκια αφρός

Δείτε επίσης:
Recent Posts Widget