Αναρόπιτα σιροπιαστή



ΑΝΑΡΟΠΙΤΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ

Υλικά
1 φύλλο κρούστας
200 γρ. βούτυρο ή ηλιέλαιο

Για την αναρή (μυζήθρα)
900 γρ. αναρή ανάλατη
7 κ.σ. ζάχαρη
1 και 1/3 κ.γ. κανέλα
1/2 φλ. καφέ ανθόνερο

Σιρόπι
2 και 1/4 ποτήρια ζάχαρη
1 και 3/4 ποτήρια νερό
ανθόνερο
1 ξυλάκι κανέλα
χυμό λεμονιού, 
φλούδα λεμονιού
1 κ.γ. μέλι στο τέλος

Κρέμα
5 ποτήρια γάλα
5 κ.σ. ζάχαρη
5 κ.σ. κορν φλάουρ
1 βανίλια

Εκτέλεση
Κάνουμε πρώτα το σιρόπι, σβήνουμε τη φωτιά και βάζουμε 1 κ.γ. μέλι.
Κάνουμε την κρέμα, τη βάζουμε σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη.
Λιώνουμε την αναρή με ένα πιρούνι. 
Βάζουμε τη ζάχαρη, ανθόνερο, κανέλα και ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ 25×35.
Απλώνουμε τα μισά φύλλα, βουτυρώνουμε το κάθε ένα και τα αφήνουνε να προεξέχουν από το πυρέξ γύρω στα 7cm.
Χτυπάμε την κρέμα να αφρατέψει και την βάζουμε στην αναρή. 
Ανακατεύουμε να ενωθούν. 
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα φύλλα. 
Βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντας το καθένα. 
Το τελευταίο το πιέζουμε με το πινέλο μέσα στο πυρέξ.
Χαράζουμε με μυτερό μαχαίρι. 
Όσο βούτυρο έμεινε βουτυρώνουμε καλά και ραντίζουμε με λίγο νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις για 1 ώρα.


Credits:
Despo Ermogenous
Αναρόπιτα σιροπιαστή