Νηστίσιμα μπαστουνάκια με ελιές και πιπεριά



Μια συνταγή της κυρίας Σοφίας Θεοδωρίδου για ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΜΠΑΣΤΟΥΝΑΚΙΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Νηστίσιμα μπαστουνάκια με ελιές και πιπεριά

1 κουτί μπίρα, 
1 κουτί πορτοκαλάδα με ανθρακικό, 
1 κουτί σπορέλαιο, 
1 μικρή φρέσκια μαγιά, 
μια πρέζα ζάχαρη, 
αλάτι 
και αλεύρι. 

Ζεσταίνουμε λίγο σε ένα μπρίκι το λάδι, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υγρά, διαλύουμε τη μαγιά, ζάχαρη, αλάτι και αλεύρι όσο πάρει μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη. 
Αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη. 
Ετοιμάζουμε σε ένα πιάτο τη γέμιση με ελιές, κόκκινη πιπεριά και ρίγανη. 
Κάνουμε ένα κορδόνι, το ανοίγουμε, βάζουμε γέμιση και το τοποθετούμε στο ταψί. 
Αλείφουμε το μπαστούνι με λίγο νερό και πασπαλίζουμε σουσάμι . 
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου.