Γλυκά Ψωμάκια γεμιστά με μαρμελάδα βερίκοκο



Μια συνταγή της κυρίας Σοφίας Θεοδωρίδου για ΓΛΥΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Γλυκά Ψωμάκια γεμιστά με μαρμελάδα βερίκοκο

500 γρ. περίπου αλεύρι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
100 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ κοφτό αλάτι
270 γρ. γάλα φρέσκο χλιαρό
60 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό
2 βανίλιες

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ζυμώνουμε έως ότου γίνει μια μαλακή ζύμη. 
Αφήνουμε να ξεκουραστεί για μια ώρα. 
Πλάθουμε κορδόνι, το ανοίγουμε, βάζουμε τη μαρμελάδα, κλείνουμε πατώντας καλά και τυλίγουμε σαν τριαντάφυλλο με την ένωση προς τα επάνω. 
Με ένα πινέλο τα αλείφουμε με λίγο γάλα. 
Τοποθετούμε σε λαδόκολλα, αφήνουμε 20 λεπτά να φουσκώσουν πάλι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. 
Όταν βγουν αλείφουμε με λίγο Βιτάμ και αφού κρυώσουν ρίχνουμε από πάνω λίγη ζάχαρη άχνη.
Δοκιμάστε τα και με άλλη γέμιση. 
Είναι πολύ ωραία και με κανέλα, Βιτάμ και ζάχαρη αλλά και με Μερέντα!!