Ταχινόψωμα


Μια συνταγή για ΤΑΧΙΝΟΨΩΜΑ από τη σελίδα ΜΥΛΟΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ


Ταχινόψωμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 01:20
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 00:40
ΜΕΡΙΔΕΣ 6
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ μέτριο

Υλικά για τη ζύμη
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
9 γρ. ξηρή μαγιά
2 κ.σ. ζάχαρη
250 ml νερό χλιαρό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ξύδι
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. κανέλα

Υλικά για τη γέμιση
200 γρ. ταχίνι
100 γρ. μέλι
1 κ.γ. κανέλα

-λίγο σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Σε μπολ βάζουμε τη μαγιά, 4-5 κ.σ. από το αλεύρι, λίγο από το χλιαρό νερό και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά
Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και κάνουμε μια λακκουβίτσα στο κέντρο. Εκεί, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αλάτι και την κανέλα και σταδιακά το νερό, ζυμώνοντας καλά μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλά στα χέρια
Αφήνουμε το ζυμάρι στο μπολ, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσει
Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε μικρό μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι, το μέλι και την κανέλα μέχρι να ομογενοποιηθούν και αφήνουμε στο πλάι
Ζυμώνουμε λίγο ακόμα και χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 κομμάτια. Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε σχήμα λωρίδας (περίπου 30 εκ. μήκος και 6 εκ. πλάτος) και απλώνουμε γέμιση κατά μήκος
Αλείφουμε με λίγο νερό τη μία άκρη και τυλίγουμε την κάθε λωρίδα σε σχήμα σπείρας. Εάν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι
Τοποθετούμε τα ταχινόψωμα σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα, τα καλύπτουμε με πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν, σε ζεστό μέρος για 20 λεπτά
Ψήνουμε τα ταχινόψωμα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 40 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και σερβίρουμε

Food Styling: Madame Ginger
Φωτογραφία: Αλέξανδρος Ιωαννίδη