
Μια συνταγή για ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΛΑΜΠΡΗΣ από τη σελίδα ΜΥΛΟΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 00:60
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 00:60
ΜΕΡΙΔΕΣ 50
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ Εύκολο
500 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
4 αυγά
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 00:60
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 00:60
ΜΕΡΙΔΕΣ 50
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ Εύκολο
Υλικά
1.000 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις500 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
4 αυγά
375 γρ. ζάχαρη άχνη
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια σε σκόνη
1 πρέζα αλάτι
3 κ.σ. νερό
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά
Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, χαμηλώνουμε τελείως το μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, το αλάτι και τη βανίλια. Αφήνουμε να ζυμωθούν για 3-4 λεπτά. Η ζύμη πρέπει να είμαι μαλακή, εύπλαστη, να μην κολλάει στα χέρια και να μην είναι ελαστική
Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και πλάθουμε τα κουλουράκια σε διάφορα σχέδια
Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με ένα αυγό χτυπημένο με λίγο νερό
Ψήνουμε κάθε παρτίδα σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά στους 170°C
Food Styling: Madame Ginger
Φωτογραφία: Αλέξανδρος Ιωαννίδη
1 βανίλια σε σκόνη
1 πρέζα αλάτι
Υλικά για το ψήσιμο
1 αυγό3 κ.σ. νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ και χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουνΧαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά
Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, χαμηλώνουμε τελείως το μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, το αλάτι και τη βανίλια. Αφήνουμε να ζυμωθούν για 3-4 λεπτά. Η ζύμη πρέπει να είμαι μαλακή, εύπλαστη, να μην κολλάει στα χέρια και να μην είναι ελαστική
Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και πλάθουμε τα κουλουράκια σε διάφορα σχέδια
Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με ένα αυγό χτυπημένο με λίγο νερό
Ψήνουμε κάθε παρτίδα σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά στους 170°C
Food Styling: Madame Ginger
Φωτογραφία: Αλέξανδρος Ιωαννίδη