
Το Αγαπημένο μας φαγητό
Μανιτάρια
1 κύβο λαχανικών
1 κ.σ. βούτυρο
5 κ.σ λάδι
1 κρεμμύδι τριμμένο
4 κ.σ. κονιάκ
1 κ. γλυκού κάρυ
100 MLK κρέμα γάλακτος.
Αλεύρι
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίχνω το λάδι και το κρεμμύδι και τα σοτάρω.
Μετά σβήνω με το κονιάκ.
Μόλις εξατμισθεί προσθέτω τον κύβο λιωμένο σε 250 ml ζεστό νερό, 1 κ.γ. κάρυ και τα μανιτάρια, ανακατεύω και αφήνω να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
Τέλος ρίχνω την κρέμα γάλακτος, ανακατεύω, πασπαλίζω με πιπέρι και σβήνω τη φωτιά.
Αφήνω να καεί λίγο, προσθέτω 1,5 κούπα ρύζι κίτρινο και 1/2 κούπα κριθαράκι ρυζάκι.
Ανακατεύω καλά να λαδωθούν και προσθέτω 4 κούπες ζεστό νερό, 1 κούπα κατεψυγμένα λαχανικά (αρακά, καλαμπόκι, πιπεριά), αλάτι, πιπέρι, αφήνω μισοσπασμένο να βράσει και όταν πιεί το νερό κλείνω το μάτι και σκεπάζω με πετσέτα.
Αφήνω 5 λεπτά και σερβίρω.


Υλικά
1 συσκευασία Κοτόπουλο μπούτι φιλέτοΜανιτάρια
1 κύβο λαχανικών
1 κ.σ. βούτυρο
5 κ.σ λάδι
1 κρεμμύδι τριμμένο
4 κ.σ. κονιάκ
1 κ. γλυκού κάρυ
100 MLK κρέμα γάλακτος.
Αλεύρι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβω το κοτόπουλο σε μπουκιές, το αλευρώνω με 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και το βάζω σε αντικολλητικό τηγάνι με το βούτυρο να πάρει χρώμα.Ρίχνω το λάδι και το κρεμμύδι και τα σοτάρω.
Μετά σβήνω με το κονιάκ.
Μόλις εξατμισθεί προσθέτω τον κύβο λιωμένο σε 250 ml ζεστό νερό, 1 κ.γ. κάρυ και τα μανιτάρια, ανακατεύω και αφήνω να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
Τέλος ρίχνω την κρέμα γάλακτος, ανακατεύω, πασπαλίζω με πιπέρι και σβήνω τη φωτιά.
Για το Ρύζι:
Βάζω 1 κουταλιά Βιτάμ και σοτάρω μια φωλιά φιδέ σπασμένο.Αφήνω να καεί λίγο, προσθέτω 1,5 κούπα ρύζι κίτρινο και 1/2 κούπα κριθαράκι ρυζάκι.
Ανακατεύω καλά να λαδωθούν και προσθέτω 4 κούπες ζεστό νερό, 1 κούπα κατεψυγμένα λαχανικά (αρακά, καλαμπόκι, πιπεριά), αλάτι, πιπέρι, αφήνω μισοσπασμένο να βράσει και όταν πιεί το νερό κλείνω το μάτι και σκεπάζω με πετσέτα.
Αφήνω 5 λεπτά και σερβίρω.


Δημιουργός συνταγής: Φωτεινή Παρασκευοπουλου