
ΚΟΥΜ ΚΟΥΑΤ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
Απίστευτο σε γεύση και σε χρώμα
Υλικά
- 1 κιλό κουμ κουάτ όχι πολύ ώριμα
- 1 κιλό ζάχαρη
- 3 κούπες νερό
- χυμό από μισό λεμόνι.
Εκτέλεση
- Τρυπάμε τα κουμ κουάτ με μια οδοντογλυφίδα.
- Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό να βράσει και βράζουμε τα κουμ κουάτ για 10 λεπτά.
- Σουρώνουμε, βάζουμε καινούριο νερό και ξαναβράζουμε με καινούριο νερό για να ξεπικρίσουν. Κάνουμε αλλαγές και βρασίματα άλλες συνολικά 2 φορές.
- Μόνο την 1η φορά τα βράζουμε για 10 λεπτά. Τις επόμενες 2 φορές, αφήνουμε να πάρουν βράση και ξανασουρώνουμε.
- Τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε σουρωτήρι.
- Φτιάχνουμε το σιρόπι.
- Βράζουμε το σιρόπι για 10 λεπτά και μετά ρίχνουμε τα κουμ κουάτ.
- Βράζουμε για 15 λεπτά ενώ ξαφρίζουμε και προσέχουμε γιατί φουσκώνει και χύνεται καθώς βράζει και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην κατσαρόλα για ένα 24ωρο.
- Την επόμενη μέρα, ξαναβράζουμε για 5-10 λεπτά για να δέσει το σιρόπι καλά.
- Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και φυλάμε σε βάζα.


Δημιουργός συνταγής: Andrea Thano