Κριτσίνια με προζύμι



Μια συνταγή για ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΠΡΟΖΥΜΙ από τη σελίδα ΜΥΛΟΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ


Κριτσίνια με προζύμι

ΜΕΡΙΔΕΣ: 25

Υλικά
250 γρ. αλεύρι Ζυμωτό
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μείγμα προζυμιού & μαγιάς
25 γρ. ζάχαρη
7 γρ. αλάτι
125 γρ. ηλιέλαιο
250 γρ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά στο μίξερ με το φτερό για 1 λεπτό στην 1η ταχύτητα και 6-7 λεπτά στην 2η ταχύτητα ή μέχρι η ζύμη μας να γίνει εύπλαστη.
Πλάθουμε σε σχήμα κριτσινιού (25 γρ.) και τοποθετούμε σε δύο ταψιά με αντικολλητικό χαρτί.
Αφήνουμε τα κριτσίνια σε ζεστό περιβάλλον να φουσκώσουν για 60 λεπτά.
Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 160ᵒC για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά.

Food Styling: Madame Ginger
Φωτογραφία: Αλέξανδρος Ιωαννίδη