Πτι φουρ



Μια συνταγή της κυρίας Anastasia Kyr για ΠΤΙ ΦΟΥΡ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Πτι φουρ

Τα αγαπημένα μου μπισκότα!

350 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
220 γρ. άχνη ζάχαρη
3 αυγά
2 πρέζες αλάτι
2 βανίλιες
550 γρ. αλεύρι Φαρινάπ

Για τη γέμιση
Μαρμελάδα βερίκοκο

Για την επικάλυψη
λιωμένη σοκολάτα
τρούφα σοκολάτας

Χτυπάμε πρώτα στον κάδο του μίξερ το βούτυρο να αφρατέψει, προσθέτοντας στη συνέχεια την άχνη και το αλάτι. 
Χτυπάμε δυνατά για 8-10΄μέχρι το μείγμα να γίνει σαν κρέμα ανοιχτόχρωμη.
Ένα - ένα ρίχνουμε τα αυγά. Κάθε φορά να τα πίνει το μείγμα. 
Προσθέτουμε τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι στο μείγμα και με απαλές κινήσεις και σπάτουλα ενσωματώνουμε το αλεύρι στο μείγμα βουτύρου.
Δεν θέλει πολύ δούλεμα η ζύμη από την ώρα που μπαίνει το αλεύρι. 
Όσο λιγότερο τα ζυμώνουμε, τόσο πιο αφράτα θα είναι.
Η ζύμη θα είναι αρκετά μαλακή και δεν θα πλάθεται. 
Τη βάζουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής με χοντρή μύτη αστέρι για πτι φουρ.
Σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλες, κόβουμε πτι φουρ σε μπαστούνια των 4-5 εκ. η οτι σχέδιο θέλετε αραιά μεταξύ τους, γιατί φουσκώνουν.
Αφού τα αραδιάσουμε όλα σε λαμαρίνες, ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα, για περίπου 15΄, μέχρι να ροδίσουν καλά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. 
Ανά δύο, τα γεμίζουμε με μαρμελάδα βερίκοκο και βουτάμε τα μισά σε σοκολάτα λιωμένη.
Έπειτα τα βουτάμε σε τρούφα για να κολλήσει στη σοκολάτα. 
Τα αφήνουμε στη λαδόκολλα να στεγνώσουν.