
ΠΤΙ ΦΟΥΡ
Τα αγαπημένα μου μπισκότα!
Υλικά
- 350 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 220 γρ. άχνη ζάχαρη
- 3 αυγά
- 2 πρέζες αλάτι
- 2 βανίλιες
- 550 γρ. αλεύρι Φαρινάπ
Για τη γέμιση
- Μαρμελάδα βερίκοκο
Για την επικάλυψη
- λιωμένη σοκολάτα
- τρούφα σοκολάτας
Εκτέλεση
- Χτυπάμε πρώτα στον κάδο του μίξερ το βούτυρο να αφρατέψει, προσθέτοντας στη συνέχεια την άχνη και το αλάτι.
- Χτυπάμε δυνατά για 8-10΄μέχρι το μείγμα να γίνει σαν κρέμα ανοιχτόχρωμη.
- Ένα - ένα ρίχνουμε τα αυγά. Κάθε φορά να τα πίνει το μείγμα.
- Προσθέτουμε τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι στο μείγμα και με απαλές κινήσεις και σπάτουλα ενσωματώνουμε το αλεύρι στο μείγμα βουτύρου.
- Δεν θέλει πολύ δούλεμα η ζύμη από την ώρα που μπαίνει το αλεύρι.
- Όσο λιγότερο τα ζυμώνουμε, τόσο πιο αφράτα θα είναι.
- Η ζύμη θα είναι αρκετά μαλακή και δεν θα πλάθεται.
- Τη βάζουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής με χοντρή μύτη αστέρι για πτι φουρ.
- Σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλες, κόβουμε πτι φουρ σε μπαστούνια των 4-5 εκ. η οτι σχέδιο θέλετε αραιά μεταξύ τους, γιατί φουσκώνουν.
- Αφού τα αραδιάσουμε όλα σε λαμαρίνες, ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα, για περίπου 15΄, μέχρι να ροδίσουν καλά.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
- Ανά δύο, τα γεμίζουμε με μαρμελάδα βερίκοκο και βουτάμε τα μισά σε σοκολάτα λιωμένη.
- Έπειτα τα βουτάμε σε τρούφα για να κολλήσει στη σοκολάτα.
- Τα αφήνουμε στη λαδόκολλα να στεγνώσουν.