Γεμιστά ορφανά αλλά με πολλά χρώματα



Μια συνταγή της κυρίας Αναστασιας Βλαχου για ΓΕΜΙΣΤΑ ΟΡΦΑΝΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΩΜΑΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Γεμιστά ορφανά αλλά με πολλά χρώματα

ΥΛΙΚΆ
Ντομάτες, μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πιπεριές πράσινες και πιπεριές Φλωρίνης
Από μυρωδικά θα βάλουμε μαϊντανό, δυόσμο και μάραθο.
 
Για 20 γεμιστά θα βάλουμε
3 μεγάλα κρεμμύδια ξερά τριμμένα στον τρίφτη
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Την ψίχα από τις ντομάτες, κολοκυθάκια και μελιτζάνες τριμμένη στον τρίφτη
2 κ.σ. πελτέ
αλάτι, πιπέρι 
και πολύ λάδι
Από ρύζι υπολογίζουμε 1 κοφτή κουταλιά της σούπας για κάθε γεμιστό (Καρολίνα ή γλασσέ)

Τα βάζουμε σε μια λεκανίτσα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Να μην είναι πολύ πηκτή η γέμιση από ρύζι (Το δείχνω στη φωτογραφία).
Γεμίζουμε τα γεμιστά μας.
Την άλλη μέρα κόβουμε πατάτες και τις βάζουμε σε ένα λεκανάκι.
Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, τριμμένη ντομάτα και ελάχιστο πελτέ.
Τις τρίβουμε καλά με το χέρι μας και τις προσθέτουμε στο ταψί μας.
Ρίχνουμε και λίγο νερό.
Εγώ τα φτιάχνω από τη προηγούμενη ημέρα για να μελώσουν και να δέσουν τα αρώματα.
Βάζω το ταψί μου στο ψυγείο και την άλλη μέρα τα ψήνω σκεπασμένα με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο στους 200 βαθμούς για 90'
Στη συνέχεια τα ξεσκεπάζω κ τα ψήνω για άλλα 20' για να πάρουν χρώμα.