Πίτα του βοσκού, νηστίσιμή παραλλαγή με μανιτάρια και λαχανικά



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΒΟΣΚΟΥ, ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Πίτα του βοσκού, νηστίσιμή παραλλαγή με μανιτάρια και λαχανικά

Υλικά
500 γρ. μανιτάρια άσπρα μικρά ψιλοκομμένα
2 κολοκυθάκια κομμένα σε κυβάκια
1 φλυτζάνι αρακά
2 καρότα κομμένα σε κυβάκια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
1 κ.σ. πελτέ
αλάτι 
πιπέρι 
πάπρικά 
λάδι
1 κ.σ καλαμπόκι

Για τον πουρέ
1 1/2 πατάτες
1 κύβο λαχανικών

Σε μια πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια να μαραθούν και να μειωθούν σε όγκο.
Μετά προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες και τα καρότα και τσιγαρίζουμε για μερικά λεπτά ακόμη να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, τον πελτέ, τον αρακά, το καλαμπόκι, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και λίγο νερό και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.
Πρέπει να μείνει με λίγο σαλτσούλα.
Βάζουμε σε ένα λαδωμένο πυρέξ.
Για τον πουρέ βάζουμε τις πατάτες κομμένες σε κυβάκια να βράσουν μαζί με τον κύβο λαχανικών.
Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και χρησιμοποιούμε το ζωμό για να τις κάνουμε πουρέ.
Στρώνουμε τον πουρέ πάνω από τα λαχανικά και με ένα πιρούνι κάνουμε γραμμές.
Βάζουμε 2 κ.σ. λάδι πάνω από τον πουρέ και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.