Μακαρόνια ολικής άλεσης με κιμά


Μια συνταγή της κυρίας Marina Hatzidaki για ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΜΕ ΚΙΜΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μακαρόνια ολικής άλεσης με κιμά

Γρήγορο νόστιμο και αγαπημένο πιάτο όλων μας

Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια ολικής άλεσης
600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 κούπα ελαιόλαδο
3-4 ώριμες ντομάτες τριμμένες
1 καρότο τριμμένο
1 ποτηράκι κρασί
2 φύλλα δάφνης
αλάτι 
πιπέρι 
πάπρικα γλυκιά 
κύμινο 
λίγο κουρκουμά
λίγη κανέλα

Εκτέλεση
Σοτάρουμε πολύ καλά τον κιμά να διαλυθεί και να ασπρίσει.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί.
Όταν εξατμιστεί προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε δύο τρία λεπτά και ρίχνουμε το καρότο και τη ντομάτα.
Αφήνουμε να σιγοψηθεί μέχρι να μείνει με το λαδάκι του.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό ανάλογα τα γούστα μας.